Bug 87779 - gnome-terminal eats-up the cpu
gnome-terminal eats-up the cpu
Status: CLOSED DUPLICATE of bug 81018
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: gnome-terminal (Show other bugs)
8.0
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Havoc Pennington
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2003-04-02 08:00 EST by G. Bersano
Modified: 2008-05-01 11:38 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2006-02-21 13:52:26 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description G. Bersano 2003-04-02 08:00:55 EST
Description of problem:
gnome-terminal consumes 64% of CPU time (34% goes to X)

Version-Release number of selected component (if applicable):
RedHat 8.0, gnome-terminal-2.0.1-5

How reproducible:
Always.

Start the RH 8.0 wokstation (actually a Compaq Presario 1800 laptop) with Gnome
Desktop; activate an xterm with "top" on an xterm, lauch gnome-terminal, and the
idle process become 0.0% (from 98%); cpu time is consume

Steps to Reproduce:
1. Start the RH 8.0 wokstation (actually a Compaq Presario 1800 laptop) with
Gnome Desktop
2. activate "top" on an xterm
3. look at the idle time (mine is 98%)
4. lauch gnome-terminal
5. observe the xterm

 
Actual results:
the idle time becomes 0.0% (from 98%); cpu time is consumed totally by
gnome-terminal+X 


Expected results:
never had problems with gnome-terminal


Additional info:
The problem appeared recently, probably after an upgrade; I suspect the
offending package could be from glibc-2.2.93-5 to glibc-2.3.2-4.80 but not sure
about this.
Comment 1 G. Bersano 2003-04-03 04:11:09 EST
Aaargh, I should have searched better !
As explained in #81018 upgraded vte (vte-0.10.25-1.i386.rpm from RawHide), made
a symbolic link (/usr/lib/libvte.so.2 -> /usr/lib/libvte.so.4) to make
gnome-terminal-2.0.1-5 happy and all is fine again.

*** This bug has been marked as a duplicate of 81018 ***
Comment 2 Red Hat Bugzilla 2006-02-21 13:52:26 EST
Changed to 'CLOSED' state since 'RESOLVED' has been deprecated.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.