Bug 878377 - [es_ES] - Unlocalized strings in SAM Web GUI pages.
[es_ES] - Unlocalized strings in SAM Web GUI pages.
Product: Subscription Asset Manager
Classification: Red Hat
Component: katello (Show other bugs)
All Linux
high Severity high
: rc
: ---
Assigned To: Tom McKay
: Translation
Depends On:
Blocks: sam12-tracker
  Show dependency treegraph
Reported: 2012-11-20 05:19 EST by Satyabrata Maitra
Modified: 2013-02-21 14:20 EST (History)
7 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Many strings that were previously unlocalized are now properly passed through the localization system. This includes dates on many of the pages.
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2013-02-21 14:20:01 EST
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)
seems a junk character. Please confirm, and if so, pls fix. (56.80 KB, image/png)
2012-11-20 05:19 EST, Satyabrata Maitra
no flags Details

  None (edit)
Description Satyabrata Maitra 2012-11-20 05:19:20 EST
Created attachment 648372 [details]
seems a junk character. Please confirm, and if so, pls fix.

Description of problem:
There are few untranslated strings in SAM Web GUI found. Please translate and commit these stings. Any other strings beyond those are mentioned, if found by LM, please consider those as well for translation.

Version-Release number of selected component (if applicable):
Subscription Asset Manager Version: 1.2.5-1h.el6_3

How reproducible:

Steps to Reproduce:
1. Login in SAM Web GUI page.
2. Switch the preferred locale to es (Spanish)
3. Check the translations completeness.
4. Translate the untranslated strings.

Some strings found as described below :
  a. In the Administrator, mouse over and see a drop-down menu
  b. Click on About.
  c. Look at the about page, there are few untranslated strings found like 
     "New", "System" etc.
  a. In the Home page of SAM Web GUI, Click on "es_ES" Link, above.
  b. Look at the string "Viewing x of x results" string, just below the "User" 
     level. It seems this string is not translated. Not sure although.

3. (It looks like a junk character)
  a. Click into Contents Tab in the home page
  b. On the next page appearing, mouse over the Subscription link
  c. Click on Activation Key from the drop-down menu
  d. Either create a new key or select any existing key from the left pane.
  e. Now, on the right pane, Click on "Remove Activation Key" link above.
  f. Observe the confirmation box appears as shown in the screen shot attached  
     here with this bug.
  g. It looks like the content of this box contains a junk character. Although 
     I am not sure about that, because I am not a native user of Spanish.

4. Any other untranslated strings beyond these findings mentioned above.

Actual results:
There are few strings in the whole SAM Web GUi for es_ES is untranslated.

Expected results:
All the strings should be properly translated.

Additional info:
Comment 1 Tom McKay 2012-11-20 08:24:32 EST
Isn't this standard Spanish?
Comment 2 Satyabrata Maitra 2012-11-21 02:09:18 EST
Hi Tom

I am neither a native user of Spanish, nor can read standard Spanish. In case all the strings mentioned above are properly translated, and the completeness is 100% for all the pages, tabs, links, buttons, levels, tooltip, window, list, etc, and confirmed, you can close this bug. For me, it seemed those might not be translated, and in english. May be some words spoken in English is the same in Spanish as well. :) I put it up to you, in case you are a native Spanish speaker and understands this locale. :)
Comment 3 sthirugn@redhat.com 2012-12-17 14:17:35 EST
Verified in SAM 1.2 latest compose. All is well.

More information:
- Issue 1 described in the bug is working fine 
- Issue 2 described in the bug is working fine
- Issue 3 is not a bug, it is working fine
- Issue 4 - Lacks information for retesting - I recommend QE to create separate defects for any new related issues in future

Version Tested:
* candlepin-0.7.19-1.el6_3.noarch
* candlepin-tomcat6-0.7.19-1.el6_3.noarch
* elasticsearch-0.19.9-5.el6_3.noarch
* katello-candlepin-cert-key-pair-1.0-1.noarch
* katello-certs-tools-1.2.1-1h.el6_3.noarch
* katello-cli-1.2.4-4h.el6_3.noarch
* katello-cli-common-1.2.4-4h.el6_3.noarch
* katello-common-1.2.6-6h.el6_3.noarch
* katello-configure-1.2.3-1h.el6_3.noarch
* katello-glue-candlepin-1.2.6-6h.el6_3.noarch
* katello-headpin-1.2.6-6h.el6_3.noarch
* katello-headpin-all-1.2.6-6h.el6_3.noarch
* katello-selinux-1.2.1-1h.el6_3.noarch
* thumbslug-0.0.27-1.el6_3.noarch
* thumbslug-selinux-0.0.27-1.el6_3.noarch
Comment 5 errata-xmlrpc 2013-02-21 14:20:01 EST
Since the problem described in this bug report should be
resolved in a recent advisory, it has been closed with a
resolution of ERRATA.

For information on the advisory, and where to find the updated
files, follow the link below.

If the solution does not work for you, open a new bug report.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.