Bug 88232 - Sendmail stopped working
Summary: Sendmail stopped working
Status: CLOSED WORKSFORME
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: sendmail   
(Show other bugs)
Version: 6.2
Hardware: i386 Linux
high
high
Target Milestone: ---
Assignee: Florian La Roche
QA Contact: David Lawrence
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2003-04-08 00:35 UTC by Phillip Newsum
Modified: 2005-10-31 22:00 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2003-05-05 10:33:24 UTC
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

Description Phillip Newsum 2003-04-08 00:35:34 UTC
Description of problem:
After applying the recent update for sendmail, I was unable to send mail to 
everyone within our domain at work. I could send mail other domains. The update 
was sent to me by Redhat on 3/3/03.


Version-Release number of selected component (if applicable):
sendmail-8.11.6-1.2.i386.rpm
sendmail-cf-8.11.6-1.62.i386.rpm
sendmail-doc-8.11.6-1.62.i386.rpm


How reproducible:
I don't know. It was working okay before the update. After restarting the 
sendmail service, I was unable to send mail to anyone within my domain.

Steps to Reproduce:
1. Install the above updates.
2.
3.
    
Actual results: Sendmail stopped working.


Expected results:


Additional info:

Comment 1 Phillip Newsum 2003-04-08 00:43:38 UTC
Apr  7 18:39:07 mail sendmail[11960]: h37Md7811960: from=root, size=48, 
class=0, nrcpts=1, msgi
d=<200304072239.h37Md7811960@mail.somedomain.com>, relay=root@localhost
Apr  7 18:39:07 mail sendmail[11962]: h37Md7811960: to=admin@somedomain.com, 
ctladdr=root (0/0
), delay=00:00:00, xdelay=00:00:00, mailer=esmtp, pri=30048, 
relay=somedomain.com. [208.230.160.
20], dsn=5.0.0, stat=Service unavailable
Apr  7 18:39:07 mail sendmail[11962]: h37Md7811960: h37Md7711962: DSN: Service 
unavailable
Apr  7 18:39:07 mail sendmail[11962]: h37Md7711962: to=root, delay=00:00:00, 
xdelay=00:00:00, m
ailer=local, pri=30148, dsn=2.0.0, stat=Sent
Apr  7 18:39:23 mail sendmail[11966]: h37MdN211966: from=root, size=46, 
class=0, nrcpts=1, msgi
d=<200304072239.h37MdN211966@mail.somedomain.com>, relay=root@localhost
Apr  7 18:39:23 mail sendmail[11968]: h37MdN211966: to=admin@somedomain.com, 
ctladdr=root (0/0
), delay=00:00:00, xdelay=00:00:00, mailer=esmtp, pri=30046, 
relay=somedomain.com. [208.230.160.
20], dsn=5.0.0, stat=Service unavailable
Apr  7 18:39:23 mail sendmail[11968]: h37MdN211966: h37MdN111968: DSN: Service 
unavailable
Apr  7 18:39:23 mail sendmail[11968]: h37MdN111968: to=root, delay=00:00:00, 
xdelay=00:00:00, m
ailer=local, pri=30146, dsn=2.0.0, stat=Sent


Comment 2 Florian La Roche 2003-05-05 10:33:24 UTC
Seems to be a DNS configuration issue according to your logs.

greetings,

Florian La Roche



Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.