Bug 886462 - [cli] ping returns $? == 30 (but all services are OK)
Summary: [cli] ping returns $? == 30 (but all services are OK)
Keywords:
Status: CLOSED ERRATA
Alias: None
Product: Subscription Asset Manager
Classification: Retired
Component: katello
Version: 1.2
Hardware: Unspecified
OS: Unspecified
unspecified
unspecified
Target Milestone: rc
: ---
Assignee: Adam Price
QA Contact: sthirugn@redhat.com
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks: sam12-tracker
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2012-12-12 10:53 UTC by Garik Khachikyan
Modified: 2015-01-04 21:59 UTC (History)
5 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
CLI ping returns correct exit status on successsful completion.
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2013-02-21 19:21:00 UTC


Attachments (Terms of Use)


Links
System ID Private Priority Status Summary Last Updated
Red Hat Product Errata RHSA-2013:0544 0 normal SHIPPED_LIVE Important: Subscription Asset Manager 1.2 update 2013-02-26 04:08:04 UTC

Description Garik Khachikyan 2012-12-12 10:53:25 UTC
Description of problem:
In provided latest compose of SAM 1.2 (SAM-1.2-RHEL-6-20121211.n.0) there is a regression issue: `headpin ping` returns error code 30 while all the services are up and OK.

Version-Release number of selected component (if applicable):
candlepin-0.7.19-1.el6_3.noarch
candlepin-cert-consumer-pogolinux-1.rhts.eng.rdu.redhat.com-1.0-1.noarch
candlepin-tomcat6-0.7.19-1.el6_3.noarch
katello-candlepin-cert-key-pair-1.0-1.noarch
katello-certs-tools-1.2.1-1h.el6_3.noarch
katello-cli-1.2.4-4h.el6_3.noarch
katello-cli-common-1.2.4-4h.el6_3.noarch
katello-common-1.2.6-6h.el6_3.noarch
katello-configure-1.2.3-1h.el6_3.noarch
katello-glue-candlepin-1.2.6-6h.el6_3.noarch
katello-headpin-1.2.6-6h.el6_3.noarch
katello-headpin-all-1.2.6-6h.el6_3.noarch
katello-selinux-1.2.1-1h.el6_3.noarch
rubygem-ldap_fluff-0.1.3-1.el6_3.noarch
thumbslug-0.0.27-1.el6_3.noarch
thumbslug-selinux-0.0.27-1.el6_3.noarch

How reproducible:
always

Steps to Reproduce:
headpin -uadmin -padmin ping
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                                                Katello Status

Status Service        Result Duration Message 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
OK     
candlepin      OK     70ms     
candlepin_auth OK     72ms     
elasticsearch  OK     50ms     
katello_jobs   OK     70ms     
[root@pogolinux-1 ~]# echo $?
30

 
Actual results:
echo$? == 30

Expected results:
return 0

Additional info:
this is a regression
Upgrades automation script discovered it during the run.
I also checked with manual install of latest puddle provided (info above) - same failure.

Comment 2 Adam Price 2013-01-14 20:27:53 UTC
https://github.com/Katello/katello/pull/1341

Comment 3 sthirugn@redhat.com 2013-01-17 14:36:33 UTC
Tested in the version below and worked fine. (echo$? returned 0)

* candlepin-0.7.23-1.el6_3.noarch
* candlepin-tomcat6-0.7.23-1.el6_3.noarch
* elasticsearch-0.19.9-5.el6_3.noarch
* katello-candlepin-cert-key-pair-1.0-1.noarch
* katello-certs-tools-1.2.1-1h.el6_3.noarch
* katello-cli-1.2.1-12h.el6_3.noarch
* katello-cli-common-1.2.1-12h.el6_3.noarch
* katello-common-1.2.1-14h.el6_3.noarch
* katello-configure-1.2.3-2h.el6_3.noarch
* katello-glue-candlepin-1.2.1-14h.el6_3.noarch
* katello-headpin-1.2.1-14h.el6_3.noarch
* katello-headpin-all-1.2.1-14h.el6_3.noarch
* katello-selinux-1.2.1-2h.el6_3.noarch
* thumbslug-0.0.28-1.el6_3.noarch
* thumbslug-selinux-0.0.28-1.el6_3.noarch

Comment 5 errata-xmlrpc 2013-02-21 19:21:00 UTC
Since the problem described in this bug report should be
resolved in a recent advisory, it has been closed with a
resolution of ERRATA.

For information on the advisory, and where to find the updated
files, follow the link below.

If the solution does not work for you, open a new bug report.

http://rhn.redhat.com/errata/RHSA-2013-0544.html


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.