Bug 895246 - update fails
update fails
Status: CLOSED NOTABUG
Product: Red Hat Enterprise Linux 5
Classification: Red Hat
Component: yum (Show other bugs)
5.10
Unspecified Unspecified
unspecified Severity unspecified
: rc
: ---
Assigned To: packaging-team-maint
BaseOS QE Security Team
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2013-01-14 17:04 EST by llt
Modified: 2015-08-07 16:21 EDT (History)
3 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2013-03-18 10:02:48 EDT
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description llt 2013-01-14 17:04:31 EST
Description of problem:

update fails due to dependencies

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:

every time

Steps to Reproduce:
1. sudo yum update
2.
3.
  
Actual results:

Running rpm_check_debug
ERROR with rpm_check_debug vs depsolve
xen-libs is needed by (installed) xen-3.0.3-64.el5_2.1.x86_64
xen-libs is needed by (installed) xen-3.0.3-64.el5_2.1.x86_64
Complete!

Expected results:

successful update with restart message

Additional info:
Comment 1 James Antill 2013-01-21 12:19:41 EST
Try upgrading to the latest yum in RHEL-5, and give the full output if it still fails. Also make sure it's not a pre-exiting problem, and that you have access to the xen packages.
Comment 2 Zdeněk Pavlas 2013-03-18 10:02:48 EDT
Very likely a pre-existing rpmdb problem.  Please try reinstalling the xen package.
Comment 3 kenbb 2015-08-07 16:21:32 EDT
Red Hat Enterprise Linux Server release 5.5 (Tikanga)
Recreated the same error in the above version today (7Aug15)
Also performed the yum upgrade yum and problem remained.

Install      13 Package(s)
Upgrade     561 Package(s)

Total size: 818 M
Is this ok [y/N]: y
Downloading Packages:
Running rpm_check_debug
ERROR with rpm_check_debug vs depsolve:
xen-libs is needed by (installed) xen-devel-3.0.3-105.el5.x86_64
xen-libs is needed by (installed) xen-devel-3.0.3-105.el5.x86_64
Complete!
(1, [u'Please report this error in https://bugzilla.redhat.com/enter_bug.cgi?product=Red%20Hat%20Enterprise%20Linux%205&component=yum'])

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.