Bug 89746 - spanish keyboard not loaded
spanish keyboard not loaded
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: anaconda (Show other bugs)
9
athlon Linux
medium Severity high
: ---
: ---
Assigned To: Jeremy Katz
Mike McLean
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2003-04-27 12:51 EDT by acount closed by user
Modified: 2007-04-18 12:53 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2004-02-13 12:33:22 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description acount closed by user 2003-04-27 12:51:40 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 Galeon/1.2.6 (X11; Linux i686; U;) Gecko/20020913

Description of problem:
installation program does not load spanish keyboard , and it is a big problem at
the moment that you are typing the passwd because it can be include other key
than you haven't typed

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1.run installation
2.select spanish keyboard
3.type something
    

Additional info:
Comment 1 David Tonhofer 2003-07-25 13:42:04 EDT
I think this is not only the case with the spanish keyboard.

-> Try to get anaconda to load a swiss-french keyboard.
-> In 'disk druid' you will have to hunt & peck according to the US layout when
   entering mount points. =8-O
-> This is a US-centric version of RedHat! LOL

Comment 2 Jeremy Katz 2003-10-15 16:29:05 EDT
I can't reproduce this here at all.  What sort of installation are you doing? 
How are you booting?  Are there any error messages on tty3 or tty4 about loading
the keymap?
Comment 3 acount closed by user 2003-10-22 22:49:46 EDT
- boot from CD
- skip 'cd test'
- wait
- select 'English' language
- select 'Spanish' keyboard

and in partition screen it doesn't work
Comment 4 acount closed by user 2003-10-25 10:29:00 EDT
I forgot to put :

tty messages don't show any strange. It looks like 'es' keyboard is loaded, but
the truth is that it doesn't work.

---
[...]
running ['/usr/X11R6/bin/setxkbmap', '-layout', 'us', '-model', 'pc105',
'-options', '']
moving (1) to step welcome
moving (1) to step language
moving (1) to step keyboard
running ['/usr/X11R6/bin/setxkbmap', '-layout', 'es', '-model', 'pc105',
'-options', '']
moving (1) to step mouse
moving (1) to step findrootparts
[...]
---

-thanks-
Comment 5 Jeremy Katz 2003-10-26 16:15:08 EST
Hmmm, I just did exactly that and have a Spanish keyboard layout that's working
just fine -- / is shift-7 instead of right beside the right shift. :/
Comment 6 Dimitri Papadopoulos 2003-12-12 17:30:30 EST
Mmmmh... I had the same problem with a French keyboard. The wrong root
passwd got entered.

This hapenned on the first installation of Fedora, but I wasn't able
to reproduce it on later installations. I'm not sure what changed.
I'll report back if I can reproduce the problem again.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.