Bug 9056 - Compaq Presario 7360 cannot run X window system
Compaq Presario 7360 cannot run X window system
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: installer (Show other bugs)
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Michael Fulbright
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2000-02-01 20:39 EST by Ryan S. Dancey
Modified: 2008-05-01 11:37 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2000-04-21 13:21:01 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Ryan S. Dancey 2000-02-01 20:39:59 EST
I have a brand new out of the box Compaq Presario 7360.  During RH 6.1
installation, the system does go into video graphics mode and does allow
the normal use of the mouse and the use of the GUI.

The system reports "could not detect video card" during the X Window setup

After a successful install, X does not start.  From the shell, 'startx'
results in an error (11) reporting a problem with '/etc/X11/X'

There is no '/etc/X11/X' file or link created after the install.  Manually
creating a link to '/usr/bin/X11R6/XF86_SVGA' or any of the other servers
produces no change in the error message.

The system has a AMD K586 processor, the video card is a "Blade3D" with
8MB of RAM.

Comment 1 Ryan S. Dancey 2000-02-03 02:28:59 EST
- found a workaround.  Insalled XF86_SVGA from CD-ROM into correct directory;
system then able to launch into X.
Comment 2 Michael Fulbright 2000-02-03 11:22:59 EST
Could you email me (drmike@redhat.com) the contents of /proc/pci on your

I will see we add your card to our detection database.
Comment 3 Michael Fulbright 2000-02-24 12:16:59 EST
I mispoke - could you please followup this bug with your video card parameters.
Sending it to my private email will not store the values in our bug system.
Comment 4 Jay Turner 2000-04-21 13:21:59 EDT
Closing bug due to lack of activity.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.