Bug 91829 - LTC2918-Adaptec aic79xx driver fails when removed
LTC2918-Adaptec aic79xx driver fails when removed
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Red Hat Enterprise Linux 3
Classification: Red Hat
Component: kernel (Show other bugs)
3.0
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Tom Coughlan
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2003-05-28 14:52 EDT by IBM Bug Proxy
Modified: 2007-11-30 17:06 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2003-08-07 10:49:58 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description IBM Bug Proxy 2003-05-28 14:52:25 EDT
Please fill in each of the sections below.

Hardware Environment:
Dual processor SMP pentium III 1Ghz
Adaptec 39320D HBA version 4.00.0 firmware

Software Environment:
Redhat Enterprise version 3 alpha 3 (and 2)
aic79xx version 1.3.0 for alpha 3 and 1.3.4 for alpha 2
(aparently downgraded)

Steps to Reproduce:
1.modprobe aic79xx
2.rmmod aic79xx
3.

Actual Results:
Random, usually locking up of the system, behavior consistant with resource
corruption.  The module is removed, and sometimes is able to be reinstalled. 
When this happens there's no indication that there's any issues, the attached
peripherals work and don't seem to have any contention issues.

Expected Results:
Module removed with the system remaining functional.

Additional Information:
It is not necessary to attach any devices to the SCSI chain, it is sufficient to
just install and remove the module.
Comment 1 IBM Bug Proxy 2003-06-19 11:32:07 EDT
Any update on this?
Comment 2 Bill Nottingham 2003-07-24 01:24:47 EDT
Bug was filed against both the wrong product and wrong component. Fixing.
Comment 3 Tom Coughlan 2003-07-24 11:33:47 EDT
The aic79xx driver is updated to rev. 1.3.10 in Taroon B1. (This driver is still
fairly new and has undergone quite a bit of change recently.)  Please try the B1
kernel and let us know if this problem is fixed.
Comment 4 IBM Bug Proxy 2003-08-04 17:14:35 EDT
------ Additional Comments From denebeim@us.ibm.com  2003-04-08 16:44 -------
I've tested the 1.3.10 version that is in Taroon B1 and it seems to have fixed
the problem.  Good job, thanks.

Jay 
Comment 5 Jay Turner 2003-08-07 10:49:58 EDT
Closing out on own experience as well as confirmation from original reporter.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.