Bug 948683 - gnome-welcome-tour video shows just light screen instead of intro video
Summary: gnome-welcome-tour video shows just light screen instead of intro video
Keywords:
Status: CLOSED UPSTREAM
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: gnome-initial-setup
Version: 19
Hardware: Unspecified
OS: Unspecified
unspecified
unspecified
Target Milestone: ---
Assignee: Jasper St. Pierre
QA Contact: Fedora Extras Quality Assurance
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks: F19Alpha-accepted, F19AlphaFreezeException
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2013-04-05 05:13 UTC by Jens Petersen
Modified: 2013-04-17 13:39 UTC (History)
4 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2013-04-17 13:39:13 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Jens Petersen 2013-04-05 05:13:06 UTC
Description of problem:
After installing current F19 Alpha and going through gnome-initial-setup
to an initial gnome session the gnome-welcome-tour program starts
fullscreen but nearly always it does not show anything just a blank
light grey screen.

Version-Release number of selected component (if applicable):
gnome-initial-setup-0.8-3.fc19

How reproducible:
95%

Steps to Reproduce:
1. install f19 and go through gnome-initial-setup and start gnome session
2. logout and login again
  
Actual results:
1. screen goes light grey but can't see welcome tour
2. ditto
Escape closes it and shows gnome-help page with 3 intro video thumbnails.

Expected results:
Welcome tour intro video to be visible not just grey-white screen.

Additional info:
The video seemed to play more earlier.

Comment 1 Matthias Clasen 2013-04-08 16:48:07 UTC
Which version of gnome-shell was this with ?

There was one such issue that was fixed in 3.8.0.1, I think

Comment 2 A S Alam 2013-04-10 16:27:20 UTC
(In reply to comment #1)
> Which version of gnome-shell was this with ?
> 
> There was one such issue that was fixed in 3.8.0.1, I think

I have gnome-shell-3.8.0.1-2.fc19.x86_64 (with Alpha-RC2) and still get grey-white screen after g-i-s (with logout and login also), but differene it not getting 3 intro video thumbnails.

Comment 3 A S Alam 2013-04-10 16:44:48 UTC
(In reply to comment #2)
> (In reply to comment #1)
> > Which version of gnome-shell was this with ?
> > 
> > There was one such issue that was fixed in 3.8.0.1, I think
> 
> I have gnome-shell-3.8.0.1-2.fc19.x86_64 (with Alpha-RC2) and still get
> grey-white screen after g-i-s (with logout and login also), but differene it
> not getting 3 intro video thumbnails.

I changed UI Langauge (Settings->Region & Language->Langauge->English (United States)) and logout->Login, Welcome tour intro video is Working, but if changed langauge to Japanese (or Hindi), Video again failed to run and Gray Screen appear.

Comment 4 Matthias Clasen 2013-04-10 23:09:11 UTC
Fixed in https://git.gnome.org/browse/gnome-initial-setup/commit/?id=fae971981982e3ec84564642cc4b49e39673e101

Will be in 3.8.1 next week.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.