Bug 953 - Sndconfig fails to initialize SoundBlaster AWE-32
Summary: Sndconfig fails to initialize SoundBlaster AWE-32
Status: CLOSED NOTABUG
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: sndconfig (Show other bugs)
(Show other bugs)
Version: 5.2
Hardware: i386 Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: David Lawrence
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 1999-01-24 23:40 UTC by yarm
Modified: 2008-05-01 15:37 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 1999-03-11 19:04:49 UTC
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

Description yarm 1999-01-24 23:40:39 UTC
Soundcard works fine under 98 and NT on same machine.
When sndconfig runs it detects
Model: Creative SB32 PnP
but says an error occurred opening /dev/audio
Manual configuration to set it to the same settings as in 98
and NT fails as well.
From the actual card:
	Model CT3670
	Creative Chip: CT1745A-TBP
	AWE Chip: CT8903-DAQ 643D
Attempt to set it to
	I/O 0x220
	IRQ 5
	DMA1-1
	DMA2-5
	MPUI/O-0x330

This is a resubmitted bug, I failed to respond to requests
for the chip numbers because the machine had been rebuilt
with new hardware.  A fresh installation of RH5.2 still did
not properly configure the soundcard.

Thanks,
Matt Ray

Comment 1 Bill Nottingham 1999-01-25 15:43:59 UTC
Try 'mv /tmp/sndconfig-* /etc/conf.modules ; modprobe sound'.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.