Bug 97683 - 'bold' variants not working
'bold' variants not working
Product: Red Hat Raw Hide
Classification: Retired
Component: urw-fonts (Show other bugs)
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Ngo Than
David Lawrence
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2003-06-19 06:31 EDT by Tim Waugh
Modified: 2007-04-18 12:54 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2003-06-23 04:19:26 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Tim Waugh 2003-06-19 06:31:24 EDT
Description of problem:
In Nimbus Roman No 9 L, and URW Bookman, the bold variants are not working.

Version-Release number of selected component (if applicable):

How reproducible:

Steps to Reproduce:
1. Start OpenOffice.org
2. Start typing
3. Click on the 'bold' button.
4. Resume typing

5. Open nautilus at fonts:///
Actual results:
After step 4, no difference in weight is seen.  For other fonts bold is heavier
as it should be.

After step 5, bold variants for the urw fonts are not seen.

Expected results:
Bold is heavier than regular.

Additional info:
Comment 1 Ngo Than 2003-06-20 06:39:29 EDT
i can reproduce it with "Nimbus Roman No 9 L", but "Urw Bookman l" works fine
for me.
Comment 2 Ngo Than 2003-06-20 08:12:20 EDT
it seems that n021024l has wrong Weight. I have fixed this font in 2.1-2. It
should work now.
Comment 3 Tim Waugh 2003-06-21 04:28:53 EDT
That's worse.  Now there's no 'Regular', just bold.
Comment 4 Ngo Than 2003-06-23 04:12:28 EDT
Hmm, it works fine for me both in koffice and oowriter with this 2.1-2 !
which font did you mean here?
Comment 5 Ngo Than 2003-06-23 04:19:26 EDT
it's fixed in 2.1-2
Comment 6 Miloš Komarčević 2003-07-11 08:46:51 EDT
I'm also seeing bold only Nimbus Roman No9 L with 2.1-2, no regular.
This is for example in OOwriter, Mozilla and Gnome font preferences.
Also there seems to be no Bold (i.e. Medium) Italic listed for Nimbus Roman No9 L
in Gnome font preferences.
I also have only bold Bookman and Palatino in OOwriter.
Comment 7 Miloš Komarčević 2003-07-27 16:38:53 EDT
And now in 2.1-4.1 Nimbus Roman No9 L regular is fine,
but italic is bolded.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.