Bug 1806706

Summary: Can't display images in own namespace
Product: OpenShift Container Platform Reporter: Daniel <doh>
Component: Dev ConsoleAssignee: Karthik Jeeyar <kjeeyar>
Status: CLOSED ERRATA QA Contact: Gajanan More <gamore>
Severity: unspecified Docs Contact:
Priority: unspecified    
Version: 4.3.0CC: aos-bugs, kjeeyar, nmukherj
Target Milestone: ---   
Target Release: 4.3.z   
Hardware: Unspecified   
OS: Unspecified   
Whiteboard:
Fixed In Version: Doc Type: If docs needed, set a value
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2020-03-10 23:54:09 UTC Type: Bug
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: --- Target Upstream Version:
Bug Depends On: 1784264    
Bug Blocks:    
Attachments:
Description Flags
Internal registry images none

Description Daniel 2020-02-24 19:27:17 UTC
Description of problem:

No image streams are available from the internal registry for a normal user's namespace even if imagestreams/images already exist in the namespace 

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Login with a normal user(no cluster-admin) in OCP 4.3

Steps to Reproduce:
1. Go to Dev Console > +Add > Click on "Container Image"
2. Choose Image name from internal registry
3. Choose any namespace which the login user owns and includes existing image/imagestreams

Actual results:
No Image streams found


Expected results:
The Image should be displayed


Additional info:
When I debug it via Chrome dev console, I can see the following error:
{kind: "Status", apiVersion: "v1", metadata: {}, status: "Failure",…}
kind: "Status"
apiVersion: "v1"
metadata: {}
status: "Failure"
message: "imagestreams.image.openshift.io is forbidden: User "user1" cannot list resource "imagestreams" in API group "image.openshift.io" at the cluster scope"
reason: "Forbidden"
details: {group: "image.openshift.io", kind: "imagestreams"}
code: 403

Otherwise, I logged in cluster-admin credentials, the images are displayed.

Comment 3 Gajanan More 2020-03-05 09:48:18 UTC
I have validated this bug on:
Build: 4.3.0-0.nightly-2020-03-04-235307
Browser: Google Chrome Version 78.0.3904.108
Marking this as verified.

Comment 4 Gajanan More 2020-03-05 10:01:07 UTC
Created attachment 1667693 [details]
Internal registry images

Comment 6 errata-xmlrpc 2020-03-10 23:54:09 UTC
Since the problem described in this bug report should be
resolved in a recent advisory, it has been closed with a
resolution of ERRATA.

For information on the advisory, and where to find the updated
files, follow the link below.

If the solution does not work for you, open a new bug report.

https://access.redhat.com/errata/RHBA-2020:0676