Bug 735970

Summary: openssh-5.9p1 is available
Product: [Fedora] Fedora Reporter: Upstream Release Monitoring <upstream-release-monitoring>
Component: opensshAssignee: Jan F. Chadima <jchadima>
Status: CLOSED RAWHIDE QA Contact: Fedora Extras Quality Assurance <extras-qa>
Severity: unspecified Docs Contact:
Priority: unspecified    
Version: rawhideCC: atu, bruno, gholms, jchadima, jvcelak, mattias.ellert, meyering, mgrepl, michal, orion, tmraz, tschweikle
Target Milestone: ---Keywords: FutureFeature, Triaged
Target Release: ---   
Hardware: Unspecified   
OS: Unspecified   
Whiteboard:
Fixed In Version: openssh-5.9p1-5 Doc Type: Enhancement
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: Environment:
Last Closed: 2011-09-21 08:42:25 EDT Type: ---
Regression: --- Mount Type: ---
Documentation: --- CRM:
Verified Versions: Category: ---
oVirt Team: --- RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Description Upstream Release Monitoring 2011-09-06 06:36:02 EDT
Latest upstream release: 5.9p1
Current version in Fedora Rawhide: 5.8p2
URL: http://ftp.openbsd.org/pub/OpenBSD/OpenSSH/portable/

Please consult the package updates policy before you issue an update to a stable branch: https://fedoraproject.org/wiki/Updates_Policy

More information about the service that created this bug can be found at:
https://fedoraproject.org/wiki/Upstream_release_monitoring
Comment 1 Jan F. Chadima 2011-09-06 15:45:52 EDT
I have prepared package, but the upstream tarball is still buggy according to djm. The repaired package is announced for tomorrow.
Comment 2 Orion Poplawski 2011-09-08 13:03:05 EDT
5.9p1-1.fc17 doesn't work for me.  I appear to connect but never get a shell.  Debug shows:

debug1: Entering interactive session.
debug1: channel 0: free: client-session, nchannels 1
debug3: channel 0: status: The following connections are open:
  #0 client-session (t3 r-1 i0/0 o0/0 fd 4/5 cfd -1)

Then after a long timeout:

debug3: channel 0: close_fds r 4 w 5 e 6 c -1
Read from remote host vmrawhide: Connection reset by peer

Downgrading to 5.8p2-21.fc17 works.
Comment 3 Jan F. Chadima 2011-09-09 02:21:11 EDT
(In reply to comment #2)
> 5.9p1-1.fc17 doesn't work for me.  I appear to connect but never get a shell. 
> Debug shows:
> 
> debug1: Entering interactive session.
> debug1: channel 0: free: client-session, nchannels 1
> debug3: channel 0: status: The following connections are open:
>   #0 client-session (t3 r-1 i0/0 o0/0 fd 4/5 cfd -1)

have you fully upgdaded rawhide?
Comment 4 Orion Poplawski 2011-09-09 13:05:05 EDT
Yes.  Using --skip-broken to avoid packages with dependency issues.

Actually the hang occurs here on the client:

debug1: Authentication succeeded (publickey).
debug1: channel 0: new [client-session]
debug3: ssh_session2_open: channel_new: 0
debug2: channel 0: send open
debug1: Requesting no-more-sessions@openssh.com
debug1: Entering interactive session.


On the server:

ep  9 10:52:21 vmrawhide sshd[13048]: debug2: userauth_pubkey: authenticated 1 pkalg ssh-rsa [preauth]
Sep  9 10:52:21 vmrawhide sshd[13048]: debug3: mm_do_pam_account entering [preauth]
Sep  9 10:52:21 vmrawhide sshd[13048]: debug3: mm_request_send entering: type 51 [preauth]
Sep  9 10:52:21 vmrawhide sshd[13048]: debug3: mm_request_receive_expect entering: type 52 [preauth]
Sep  9 10:52:21 vmrawhide sshd[13048]: debug3: mm_request_receive entering [preauth]
Sep  9 10:52:21 vmrawhide sshd[13048]: debug3: mm_do_pam_account returning 1 [preauth]
Sep  9 10:52:21 vmrawhide sshd[13048]: debug3: mm_send_keystate: Sending new keys: 0x7f4c758bc0f0 0x7f4c758bbdd0 [preauth]
Sep  9 10:52:21 vmrawhide sshd[13048]: debug3: mm_newkeys_to_blob: converting 0x7f4c758bc0f0 [preauth]
Sep  9 10:52:21 vmrawhide sshd[13048]: debug3: mm_newkeys_to_blob: converting 0x7f4c758bbdd0 [preauth]
Sep  9 10:52:21 vmrawhide sshd[13048]: debug3: mm_send_keystate: New keys have been sent [preauth]
Sep  9 10:52:21 vmrawhide sshd[13048]: debug3: mm_send_keystate: Sending compression state [preauth]
Sep  9 10:52:21 vmrawhide sshd[13048]: debug3: mm_request_send entering: type 25 [preauth]
Comment 5 Jan F. Chadima 2011-09-09 16:27:52 EDT
*** Bug 737084 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 6 Michal Jaegermann 2011-09-10 14:02:12 EDT
Currently the latest openssh-5.9p1-3 does not allow to connect too.
Comment 7 Jim Meyering 2011-09-10 16:00:28 EDT
*** Bug 737295 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 8 Jim Meyering 2011-09-10 16:22:42 EDT
With the tip in comment #2, I ran these commands from an empty directory:

    koji download-build --arch x86_64 openssh-5.8p2-21.fc17
    yum downgrade *.rpm

and am now back in business.
Comment 9 Jan F. Chadima 2011-09-12 02:35:53 EDT
temporarily solved in openssh-5.9p1-5
Comment 10 Jim Meyering 2011-09-12 03:59:11 EDT
Thanks, Jan.
However, at least for me, the problem remains.
Symptoms unchanged after upgrade and reboot, so I've downgraded again.
Comment 11 Jan F. Chadima 2011-09-12 04:28:38 EDT
(In reply to comment #10)
> Thanks, Jan.
> However, at least for me, the problem remains.
> Symptoms unchanged after upgrade and reboot, so I've downgraded again.
have you tested REALLY openssh-5.9p1-5 ?
Comment 12 Jim Meyering 2011-09-12 04:36:46 EDT
Oh!  You're right.  I tested p1-3.  Sorry about that.
I've just downloaded the latest from koji,

    koji download-build --arch x86_64 openssh-5.9p1-5.fc17

installed its rpms, restarted sshd, and *it* does work.

Thank you!