Bug 1013790 - The automatic install in RHEV-M 3.3 does not have all the values in the config file it uses.
Summary: The automatic install in RHEV-M 3.3 does not have all the values in the confi...
Keywords:
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Alias: None
Product: Red Hat Enterprise Virtualization Manager
Classification: Red Hat
Component: ovirt-engine-setup
Version: 3.3.0
Hardware: Unspecified
OS: Unspecified
urgent
medium
Target Milestone: ---
: 3.3.0
Assignee: Itamar Heim
QA Contact: sefi litmanovich
URL:
Whiteboard: integration
Depends On:
Blocks: 1007408 1019391 3.3snap2
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2013-09-30 19:12 UTC by Bill Sanford
Modified: 2014-01-21 22:12 UTC (History)
14 users (show)

Fixed In Version: is21
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2014-01-21 22:12:12 UTC
oVirt Team: ---


Attachments (Terms of Use)


Links
System ID Priority Status Summary Last Updated
oVirt gerrit 20336 None None None Never
oVirt gerrit 20386 None None None Never

Description Bill Sanford 2013-09-30 19:12:47 UTC
Description of problem:
If I want to setup a config file to automatically install RHEV-M, the config file is not complete since the automated install still asks a proxy question.

The question I get is:

Would you like transactions from the Red Hat Access Plugin sent from the RHEV Manager to be brokered through a proxy server? (Yes, No) [No]: 

Version-Release number of selected component (if applicable):
RHEV-M 3.3 (is16)

How reproducible:
100%

Steps to Reproduce:
1. 
2. 
3. 

Actual results:


Expected results:


Additional info:

rhevm-setup --config=/home/test/Desktop/rhevm-answer

This is the config file:
[environment:default]
OVESETUP_CORE/engineStop=none:None
OVESETUP_DIALOG/confirmSettings=bool:True
OVESETUP_DB/database=str:engine
OVESETUP_DB/fixDbViolations=none:None
OVESETUP_DB/secured=bool:False
OVESETUP_DB/host=str:localhost
OVESETUP_DB/user=str:engine
OVESETUP_DB/securedHostValidation=bool:False
OVESETUP_DB/password=str:9075CaFv
OVESETUP_DB/port=int:5432
OVESETUP_SYSTEM/nfsConfigEnabled=bool:False
OVESETUP_SYSTEM/memCheckEnabled=bool:True
OVESETUP_PKI/organization=str:spice.ml2.eng.bos.redhat.com
OVESETUP_CONFIG/isoDomainName=none:None
OVESETUP_CONFIG/isoDomainMountPoint=none:None
OVESETUP_CONFIG/adminPassword=str:REDhat2013!
OVESETUP_CONFIG/applicationMode=str:virt
OVESETUP_CONFIG/firewallManager=str:iptables
OVESETUP_CONFIG/websocketProxyConfig=bool:False
OVESETUP_CONFIG/fqdn=str:rhevm.spice.ml2.eng.bos.redhat.com
OVESETUP_CONFIG/storageType=str:iscsi
OVESETUP_PROVISIONING/postgresProvisioningEnabled=bool:True
OVESETUP_APACHE/configureRootRedirection=bool:True
OVESETUP_APACHE/configureSsl=bool:True
OSETUP_RPMDISTRO/requireRollback=none:None
OSETUP_RPMDISTRO/enableUpgrade=none:None
OVESETUP_AIO/configure=none:None
OVESETUP_AIO/storageDomainDir=none:None

Comment 3 Bill Sanford 2013-10-17 17:18:09 UTC
This is still not putting the answer values in the answer file. I just did this again for is19 and the time I use the answer file, I get:

[root@rhevm ovirt-engine]# engine-setup --generate-answer=/home/test/Desktop/rhevmis19.answer
[ INFO  ] Stage: Initializing
[ INFO  ] Stage: Environment setup
          Configuration files: ['/etc/ovirt-engine-setup.conf.d/10-packaging.conf', '/etc/ovirt-engine-setup.conf.d/20-setup-ovirt-post.conf']
          Log file: /var/log/ovirt-engine/setup/ovirt-engine-setup-20131017131527.log
          Version: otopi-1.1.2 (otopi-1.1.2-1.el6ev)
[ INFO  ] Stage: Environment packages setup
[ INFO  ] Stage: Programs detection
[ INFO  ] Stage: Environment setup
[ INFO  ] Stage: Environment customization
         
          --== PACKAGES ==--
         
[ INFO  ] Checking for product updates...
[ INFO  ] No product updates found
         
          --== NETWORK CONFIGURATION ==--
         
         
          --== DATABASE CONFIGURATION ==--
         
          Using existing credentials
         
          --== OVIRT ENGINE CONFIGURATION ==--
         
          Skipping storing options as database already prepared
         
          --== PKI CONFIGURATION ==--
         
          PKI is already configured
         
          --== APACHE CONFIGURATION ==--
         
         
          --== SYSTEM CONFIGURATION ==--
         
         
          --== END OF CONFIGURATION ==--
         
          Would you like transactions from the Red Hat Access Plugin sent from the RHEV Manager to be brokered through a proxy server? (Yes, No) [No]: 


If I answered this the first time and used the answer file, I should not be getting asked again.

Comment 4 Alon Bar-Lev 2013-10-20 18:16:34 UTC
Isn't this dup of bug#1007408?

All discussions about support plugin should be made at redhat-support-plugin-rhev component.

Comment 5 sefi litmanovich 2013-11-11 09:34:14 UTC
Verified RHEVM 3.3 IS22 , redhat-support-plugin-rhev-3.3.0-11.el6ev.noarch

Comment 7 Itamar Heim 2014-01-21 22:12:12 UTC
Closing - RHEV 3.3 Released


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.