Bug 122151 - soundcard does not recognize working sound card
soundcard does not recognize working sound card
Status: CLOSED DUPLICATE of bug 122838
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: system-config-soundcard (Show other bugs)
All Linux
medium Severity low
: ---
: ---
Assigned To: Brent Fox
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2004-04-30 18:04 EDT by mark
Modified: 2007-11-30 17:10 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2006-02-21 14:02:54 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description mark 2004-04-30 18:04:29 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.6) Gecko/20040113

Description of problem:
my sound card is correctly configured and sound works properly but if
i execute "system-config-soundcard", then the Audio Devices message
box appears with the text "No soundcards were detected" (as I listen
to mp3s in XMMS). ;-) i think something is wrong here and i've
experienced this issue since the transition to ALSA.

my sound card is:

Creative SoundBlaster AWE64 ISA

my modprobe.conf contains this single entry for sound:
[root@markf78 root]# more /etc/modprobe.conf
alias snd-card-0 snd-emu8000-synth

Version-Release number of selected component (if applicable):

How reproducible:

Steps to Reproduce:
1.execute system-config-soundcard

Actual Results:  see description

Expected Results:  see description

Additional info:
Comment 1 Brent Fox 2004-06-17 12:23:25 EDT

*** This bug has been marked as a duplicate of 122838 ***
Comment 2 Red Hat Bugzilla 2006-02-21 14:02:54 EST
Changed to 'CLOSED' state since 'RESOLVED' has been deprecated.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.