Bug 1233035 - Change the default bonding mode to safe defaults (active-backup)
Summary: Change the default bonding mode to safe defaults (active-backup)
Keywords:
Status: CLOSED ERRATA
Alias: None
Product: Red Hat Enterprise Virtualization Manager
Classification: Red Hat
Component: ovirt-node
Version: 3.6.0
Hardware: Unspecified
OS: Unspecified
high
medium
Target Milestone: ovirt-3.6.1
: 3.6.0
Assignee: Fabian Deutsch
QA Contact: wanghui
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks: 1294340
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2015-06-18 06:09 UTC by Fabian Deutsch
Modified: 2016-03-09 14:31 UTC (History)
10 users (show)

Fixed In Version: ovirt-node-3.3.0-0.4.20150906git14a6024.el7ev
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Previously, creating a new bond used the balance-rr mode by default and this could lead to connection issues. Now, active-backup mode is used by default for newly created bonds as active-backup mode does not increase the available bandwidth but is safe to use in any setup.
Clone Of:
: 1294340 (view as bug list)
Environment:
Last Closed: 2016-03-09 14:31:23 UTC
oVirt Team: Node
Target Upstream Version:


Attachments (Terms of Use)


Links
System ID Priority Status Summary Last Updated
Red Hat Bugzilla 1094842 high CLOSED Bonding modes 0, 5 and 6 should be avoided for VM networks 2020-10-14 00:28:05 UTC
Red Hat Product Errata RHBA-2016:0378 normal SHIPPED_LIVE ovirt-node bug fix and enhancement update for RHEV 3.6 2016-03-09 19:06:36 UTC
oVirt gerrit 42525 master MERGED net: Use a VM compatible bond mode by default Never
oVirt gerrit 51287 ovirt-3.5 MERGED net: Use a VM compatible bond mode by default 2016-01-06 16:57:34 UTC

Internal Links: 1094842

Description Fabian Deutsch 2015-06-18 06:09:37 UTC
Description of problem:
Previously balance-rr was used as the default bonding mode. But this could lead to problems with Vm networks, especially during the hosted-engine setup. To prevent this problems (bug 1230638).

The default should be active-backup which is a safe start.

Comment 2 wanghui 2015-10-29 09:56:08 UTC
Test version:
rhev-hypervisor7-7.2-20151025.0.el7ev
ovirt-node-3.3.0-0.18.20151022git82dc52c.el7ev.noarch

Test steps:
1. Clean install rhev-hypervisor7-7.2-20151025.0.el7ev
2. Create bond and check the default mode

Test result:
1. After step2, it gives "mode=active-backup miimon=100" as the default options.

So this issue is fixed in ovirt-node-3.3.0-0.18.20151022git82dc52c.el7ev.noarch. Change the status to verified.

Comment 5 errata-xmlrpc 2016-03-09 14:31:23 UTC
Since the problem described in this bug report should be
resolved in a recent advisory, it has been closed with a
resolution of ERRATA.

For information on the advisory, and where to find the updated
files, follow the link below.

If the solution does not work for you, open a new bug report.

https://rhn.redhat.com/errata/RHBA-2016-0378.html


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.