Bug 151451 - Text mode clobbered when switching from X to virtual console
Text mode clobbered when switching from X to virtual console
Status: CLOSED UPSTREAM
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: xorg-x11 (Show other bugs)
4
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: X/OpenGL Maintenance List
David Lawrence
: Triaged
Depends On:
Blocks: FC5Target
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2005-03-17 21:32 EST by Robin Green
Modified: 2007-11-30 17:11 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-04-15 05:45:53 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
Xorg.0.log (37.94 KB, text/plain)
2005-03-17 21:38 EST, Robin Green
no flags Details


External Trackers
Tracker ID Priority Status Summary Last Updated
FreeDesktop.org 2995 None None None Never

  None (edit)
Description Robin Green 2005-03-17 21:32:12 EST
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.6) Gecko/20050308 Firefox/1.0.1 Fedora/1.0.1-5

Description of problem:
Similar to bug 151252, but I get different colours each time.

After starting X, VGA text mode virtual consoles have pallette(?) problems. Foreground colour, background colour, border colour and whether it flashes, and horizontal offsets, are fairly random. Also, sometimes my monitor does not recognise the mode.

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. Start X
2. Press CTRL+ALT+F1
 

Actual Results:  Foreground colour, background colour, border colour and whether it flashes, are all fairly random.

Expected Results:  White text on black background.

Additional info:

The version number of the Xorg driver in use (savage) has not changed since FC3. So I presume this is due to a change in the Xorg code rather than a driver-specific bug.

X itself - although probably the cause of this bug - is unaffected by this bug.
Comment 1 Robin Green 2005-03-17 21:38:27 EST
Created attachment 112116 [details]
Xorg.0.log
Comment 2 Mike A. Harris 2005-04-11 06:15:10 EDT
The driver version number remaining the same is not an indication of an
identical driver unfortunately.  Driver changes are made all the time to
Xorg drivers without the driver version being updated.  While that is
unfortunate from a support standpoing, it happens.

Please report this problem via the X.org bugzilla located at:

    http://bugs.freedesktop.org - in the "xorg" component

Once you have filed your bug report in X.org bugzilla, please paste the
URL here and we will track this issue in the X.Org bugzilla, and review
any fixes that become available for consideration in future Fedora Core
updates.
Comment 3 Mike A. Harris 2005-04-11 06:16:13 EDT
Setting status to "NEEDINFO", awaiting upstream bug URL for tracking.
Comment 4 Robin Green 2005-04-12 12:14:09 EDT
Upstream bug filed at https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=2995
Comment 5 Mike A. Harris 2005-04-15 05:45:53 EDT
Thanks, setting status to "UPSTREAM", and tracking in upstream bugzilla.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.