Bug 160532 - Installation via External San Booting via QLogic Fibre Channel crashes during install
Installation via External San Booting via QLogic Fibre Channel crashes during...
Status: CLOSED CANTFIX
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: kernel (Show other bugs)
4
i686 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Tom Coughlan
Brian Brock
:
Depends On:
Blocks: FCMETA_INSTALL
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2005-06-15 12:31 EDT by dexter.fryar
Modified: 2007-11-30 17:11 EST (History)
3 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-09-30 05:46:42 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description dexter.fryar 2005-06-15 12:31:09 EDT
description
During the initial installation procedure while trying to do an external boot 
install the driver is not detected and fails to load.

Computer has no internal hard drives. I only have an external fibre channel 
LUN. This setup works fine on my FC3 installation. I was running a clean 
install of FC3 and the external drives were auto partitioned and auto detected 
without the need for a driver disk.

Steps to reproduce:

Boot from FC4 DVD
Hit enter at boot: prompt
 "I did see loading qla2300 driver flash by"
Skip media test

The next screen says:
Warning

No hard drives have been found.
You probably need to manually
choose device drivers for the
installation to succeed. Would
you like to select drivers now?

Choose Yes
Intel NIC driver (e100) is one choice
and
Qlogic 2300 (qla2300) is the other

Select Qlogic and hit enter


Next at the welcome to fedora screen
Choose English -> Next
Choose U.S. English --> Next
Choose Custom installation type
Choose Automatically partition or manually partition it does not matter

The next screen is:
No Drives Found

An error has occurred - no valid devices were found on
which to create new file systems. Please check your
hardware for the cause of this problem.


Observations:
1) I did see the qlogic driver being loaded before the graphics screen started
2) I chose the Qlogic driver when the installer reported no drives found.
3) FC3 auto detects the driver and never prompts me to select the Qlogic 
driver.




steps to reproduce

Boot from FC4 DVD
Hit enter at boot: prompt
 "I did see loading qla2300 driver flash by"
Skip media test

The next screen says:
Warning

No hard drives have been found.
You probably need to manually
choose device drivers for the
installation to succeed. Would
you like to select drivers now?

Choose Yes
Intel NIC driver (e100) is one choice
and
Qlogic 2300 (qla2300) is the other

Select Qlogic and hit enter


Next at the welcome to fedora screen
Choose English -> Next
Choose U.S. English --> Next
Choose Custom installation type
Choose Automatically partition or manually partition it does not matter

The next screen is:
No Drives Found

An error has occurred - no valid devices were found on
which to create new file systems. Please check your
hardware for the cause of this problem.


Observations:
1) I did see the qlogic driver being loaded before the graphics screen started
2) I chose the Qlogic driver when the installer reported no drives found.
3) FC3 auto detects the driver and never prompts me to select the Qlogic 
driver.


expected results

Should have autodetected the qlogic driver and the LUN should have been auto 
partitioned.

additional information

Here are the logs from /tmp after breaking out of the GUI at the error screen 
and switching to a shell.


from /tmp/syslog:
<5>Linux version 2.6.11-1.1369_FC4 (bhcompile@tweety.build.redhat.com) (gcc 
version 4

.0.0 20050525 (Red Hat 4.0.0-9)) #1 Thu Jun 2 22:53:35 EDT 2005
<6>BIOS-provided physical RAM map:
<4> BIOS-e820: 0000000000000000 - 000000000009fc00 (usable)
<4> BIOS-e820: 000000000009fc00 - 00000000000a0000 (reserved)
<4> BIOS-e820: 00000000000e0000 - 0000000000100000 (reserved)
<4> BIOS-e820: 0000000000100000 - 000000001ffe0000 (usable)
<4> BIOS-e820: 000000001ffe0000 - 0000000020000000 (ACPI NVS)
<4> BIOS-e820: 00000000feda0000 - 0000000100000000 (reserved)
<5>0MB HIGHMEM available.
<5>511MB LOWMEM available.
<4>Using x86 segment limits to approximate NX protection
<7>On node 0 totalpages: 131040
<7>  DMA zone: 4096 pages, LIFO batch:1
<7>  Normal zone: 126944 pages, LIFO batch:31
<7>  HighMem zone: 0 pages, LIFO batch:1
<6>DMI 2.3 present.
<7>ACPI: RSDP (v000 COMPAQ                                ) @ 0x000e9a10
<7>ACPI: RSDT (v001 COMPAQ CPQ003F  0x20020227  0x00000000) @ 0x000e5a40
<7>ACPI: FADT (v001 COMPAQ BROOKDA  0x00000001  0x00000000) @ 0x000e5af0
<7>ACPI: SSDT (v001 COMPAQ CORE_UTL 0x00000001 MSFT 0x0100000d) @ 0x000e6f09
<7>ACPI: SSDT (v001 COMPAQ VILLTBL1 0x00000001 MSFT 0x0100000d) @ 0x000e707d
<7>ACPI: MADT (v001 COMPAQ BROOKDA  0x00000001  0x00000000) @ 0x000e5b64
<7>ACPI: SSDT (v001 COMPAQ     APIC 0x00000001 MSFT 0x0100000d) @ 0x000e8cde
<7>ACPI: SSDT (v001 COMPAQ PNP_PRSS 0x00000001 MSFT 0x0100000d) @ 0x000e7d2a
<7>ACPI: SSDT (v001 COMPAQ       S3 0x00000001 MSFT 0x0100000d) @ 0x000e8435
<7>ACPI: SSDT (v001 COMPAQ   PIDETM 0x00000001 MSFT 0x0100000d) @ 0x000e85d9
<7>ACPI: SSDT (v001 COMPAQ     GTF0 0x00000001 MSFT 0x0100000d) @ 0x000e888e
<7>ACPI: SSDT (v001 COMPAQ   SIDETM 0x00000001 MSFT 0x0100000d) @ 0x000e8731
<7>ACPI: SSDT (v001 COMPAQ     GTF2 0x00000001 MSFT 0x0100000d) @ 0x000e8ab0
<7>ACPI: SSDT (v001 COMPAQ    FINIS 0x00000001 MSFT 0x0100000d) @ 0x000e8e3d
<7>ACPI: DSDT (v001 COMPAQ     DSDT 0x00000001 MSFT 0x0100000d) @ 0x00000000
<6>ACPI: PM-Timer IO Port: 0xf808
<4>Allocating PCI resources starting at 20000000 (gap: 20000000:deda0000)
<4>Built 1 zonelists
<5>Kernel command line: initrd=initrd.img ramdisk_size=8192 BOOT_IMAGE=vmlinuz 
<6>Initializing CPU#0
<4>CPU 0 irqstacks, hard=c044a000 soft=c0449000
<4>PID hash table entries: 2048 (order: 11, 32768 bytes)
<4>Detected 1695.841 MHz processor.
<6>Using pmtmr for high-res timesource
<4>Console: colour VGA+ 80x25
<4>Dentry cache hash table entries: 131072 (order: 7, 524288 bytes)
<4>Inode-cache hash table entries: 65536 (order: 6, 262144 bytes)
<6>Memory: 510560k/524160k available (2467k kernel code, 13028k reserved, 685k 
data, 

184k init, 0k highmem)
<4>Checking if this processor honours the WP bit even in supervisor mode... Ok.
<7>Calibrating delay loop... 3350.52 BogoMIPS (lpj=1675264)
<6>Security Framework v1.0.0 initialized
<6>SELinux:  Initializing.
<6>SELinux:  Starting in permissive mode
<6>selinux_register_security:  Registering secondary module capability
<6>Capability LSM initialized as secondary
<4>Mount-cache hash table entries: 512
<7>CPU: After generic identify, caps: 3febfbff 00000000 00000000 00000000 
00000000 

00000000 00000000
<7>CPU: After vendor identify, caps: 3febfbff 00000000 00000000 00000000 
00000000 

00000000 00000000
<6>CPU: Trace cache: 12K uops, L1 D cache: 8K
<6>CPU: L2 cache: 256K
<7>CPU: After all inits, caps: 3febf3ff 00000000 00000000 00000080 00000000 
00000000 

00000000
<6>Intel machine check architecture supported.
<6>Intel machine check reporting enabled on CPU#0.
<6>CPU0: Intel P4/Xeon Extended MCE MSRs (12) available
<4>CPU: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 1.70GHz stepping 02
<6>Enabling fast FPU save and restore... done.
<6>Enabling unmasked SIMD FPU exception support... done.
<6>Checking 'hlt' instruction... OK.
<4>ACPI: setting ELCR to 0200 (from 0c20)
<6>checking if image is initramfs... it is
<4>softlockup thread 0 started up.
<6>Freeing initrd memory: 4387k freed
<6>NET: Registered protocol family 16
<6>PCI: PCI BIOS revision 2.10 entry at 0xebb57, last bus=2
<6>PCI: Using configuration type 1
<6>mtrr: v2.0 (20020519)
<6>ACPI: Subsystem revision 20050309
<6>ACPI: Interpreter enabled
<6>ACPI: Using PIC for interrupt routing
<4>ACPI: PCI Interrupt Link [LNKA] (IRQs 3 4 5 6 7 10 11 14 15) *0, disabled.
<4>ACPI: PCI Interrupt Link [LNKB] (IRQs 3 4 5 6 7 *10 11 14 15)
<4>ACPI: PCI Interrupt Link [LNKC] (IRQs 3 4 5 6 7 *10 11 14 15)
<4>ACPI: PCI Interrupt Link [LNKD] (IRQs 3 4 5 6 7 10 *11 14 15)
<4>ACPI: PCI Interrupt Link [LNKE] (IRQs 3 4 *5 6 7 10 11 14 15)
<4>ACPI: PCI Interrupt Link [LNKF] (IRQs 3 4 5 6 7 *10 11 14 15)
<4>ACPI: PCI Interrupt Link [LNKG] (IRQs 3 4 5 6 7 10 11 14 15) *0, disabled.
<4>ACPI: PCI Interrupt Link [LNKH] (IRQs 3 4 5 6 7 10 11 14 15) *0, disabled.
<6>ACPI: PCI Root Bridge [PCI0] (0000:00)
<4>PCI: Probing PCI hardware (bus 00)
<7>Boot video device is 0000:01:00.0
<6>PCI: Transparent bridge - 0000:00:1e.0
<7>ACPI: PCI Interrupt Routing Table [\_SB_.PCI0._PRT]
<7>ACPI: PCI Interrupt Routing Table [\_SB_.PCI0.HUB_._PRT]
<6>Linux Plug and Play Support v0.97 (c) Adam Belay
<6>pnp: PnP ACPI init
<6>pnp: PnP ACPI: found 14 devices
<6>usbcore: registered new driver usbfs
<6>usbcore: registered new driver hub
<6>PCI: Using ACPI for IRQ routing
<6>PCI: If a device doesn't work, try "pci=routeirq".  If it helps, post a 
report
<6>pnp: 00:0b: ioport range 0x4d0-0x4d1 has been reserved
<6>pnp: 00:0c: ioport range 0x400-0x41f has been reserved
<6>pnp: 00:0c: ioport range 0x420-0x43f has been reserved
<6>pnp: 00:0c: ioport range 0x440-0x45f has been reserved
<6>pnp: 00:0c: ioport range 0x460-0x47f could not be reserved
<6>pnp: 00:0c: ioport range 0xf800-0xf81f could not be reserved
<6>pnp: 00:0c: ioport range 0xf820-0xf83f could not be reserved
<6>pnp: 00:0c: ioport range 0xf840-0xf85f has been reserved
<6>pnp: 00:0c: ioport range 0xf860-0xf87f has been reserved
<6>apm: BIOS version 1.2 Flags 0x03 (Driver version 1.16ac)
<5>apm: overridden by ACPI.
<6>audit: initializing netlink socket (disabled)
<4>audit(1118831616.272:1): initialized
<4>Total HugeTLB memory allocated, 0
<5>VFS: Disk quotas dquot_6.5.1
<4>Dquot-cache hash table entries: 1024 (order 0, 4096 bytes)
<6>SELinux:  Registering netfilter hooks
<6>Initializing Cryptographic API
<4>ksign: Installing public key data
<4>Loading keyring
<4>- Added public key F8472E5DA68A03D6
<4>- User ID: Red Hat, Inc. (Kernel Module GPG key)
<6>pci_hotplug: PCI Hot Plug PCI Core version: 0.5
<6>ACPI: Processor [CPU0] (supports 8 throttling states)
<6>isapnp: Scanning for PnP cards...
<6>isapnp: No Plug & Play device found
<6>Real Time Clock Driver v1.12
<6>Linux agpgart interface v0.101 (c) Dave Jones
<6>agpgart: Detected an Intel i845 Chipset.
<6>agpgart: AGP aperture is 64M @ 0xf8000000
<6>PNP: PS/2 Controller [PNP0303:KBD,PNP0f0e:PS2M] at 0x60,0x64 irq 1,12
<6>serio: i8042 AUX port at 0x60,0x64 irq 12
<6>serio: i8042 KBD port at 0x60,0x64 irq 1
<6>Serial: 8250/16550 driver $Revision: 1.90 $ 76 ports, IRQ sharing enabled
<4>ttyS0 at I/O 0x3f8 (irq = 4) is a 16550A
<4>ttyS1 at I/O 0x2f8 (irq = 3) is a 16550A
<4>ttyS0 at I/O 0x3f8 (irq = 4) is a 16550A
<4>ttyS1 at I/O 0x2f8 (irq = 3) is a 16550A
<6>io scheduler noop registered
<6>io scheduler anticipatory registered
<6>io scheduler deadline registered
<6>io scheduler cfq registered
<4>RAMDISK driver initialized: 16 RAM disks of 8192K size 1024 blocksize
<6>Uniform Multi-Platform E-IDE driver Revision: 7.00alpha2
<6>ide: Assuming 33MHz system bus speed for PIO modes; override with idebus=xx
<6>ICH2: IDE controller at PCI slot 0000:00:1f.1
<6>ICH2: chipset revision 18
<6>ICH2: not 100% native mode: will probe irqs later
<6>    ide0: BM-DMA at 0x2460-0x2467, BIOS settings: hda:DMA, hdb:pio
<6>    ide1: BM-DMA at 0x2468-0x246f, BIOS settings: hdc:DMA, hdd:pio
<7>Probing IDE interface ide0...
<4>hda: LG CD-RW CED-8120B, ATAPI CD/DVD-ROM drive
<4>ide0 at 0x1f0-0x1f7,0x3f6 on irq 14
<7>Probing IDE interface ide1...
<4>hdc: COMPAQ DVD-ROM SR-8583, ATAPI CD/DVD-ROM drive
<4>ide1 at 0x170-0x177,0x376 on irq 15
<6>hda: ATAPI 32X CD-ROM CD-R/RW drive, 8192kB Cache, DMA
<6>Uniform CD-ROM driver Revision: 3.20
<6>hdc: ATAPI 32X DVD-ROM drive, 512kB Cache, DMA
<4>ide-floppy driver 0.99.newide
<6>usbcore: registered new driver hiddev
<6>usbcore: registered new driver usbhid
<6>drivers/usb/input/hid-core.c: v2.01:USB HID core driver
<6>mice: PS/2 mouse device common for all mice
<6>md: md driver 0.90.1 MAX_MD_DEVS=256, MD_SB_DISKS=27
<6>NET: Registered protocol family 2
<6>IP: routing cache hash table of 1024 buckets, 32Kbytes
<4>TCP established hash table entries: 32768 (order: 6, 262144 bytes)
<4>TCP bind hash table entries: 32768 (order: 7, 917504 bytes)
<6>TCP: Hash tables configured (established 32768 bind 32768)
<6>Initializing IPsec netlink socket
<6>NET: Registered protocol family 1
<6>NET: Registered protocol family 17
<4>ACPI wakeup devices: 
<4>PCI0  HUB COM1 COM2 USB1 USB2 PBTN 
<6>ACPI: (supports S0 S1 S3 S4 S5)
<6>Freeing unused kernel memory: 184k freed
<6>input: AT Translated Set 2 keyboard on isa0060/serio0
<6>input: ImExPS/2 Generic Explorer Mouse on isa0060/serio1
<7>vga16fb: initializing
<6>vga16fb: mapped to 0xc00a0000
<4>Console: switching to colour frame buffer device 80x30
<6>fb0: VGA16 VGA frame buffer device
<6>loop: loaded (max 8 devices)
<6>Floppy drive(s): fd0 is 1.44M
<6>FDC 0 is a post-1991 82077
<6>BIOS EDD facility v0.16 2004-Jun-25, 1 devices found
<6>input: PC Speaker
<5>SCSI subsystem initialized
<6>USB Universal Host Controller Interface driver v2.2
<4>ACPI: PCI Interrupt Link [LNKD] enabled at IRQ 11
<4>PCI: setting IRQ 11 as level-triggered
<6>ACPI: PCI Interrupt 0000:00:1f.2[D] -> Link [LNKD] -> GSI 11 (level, low) -
> IRQ 11
<7>PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1f.2 to 64
<6>uhci_hcd 0000:00:1f.2: UHCI Host Controller
<6>uhci_hcd 0000:00:1f.2: new USB bus registered, assigned bus number 1
<6>uhci_hcd 0000:00:1f.2: irq 11, io base 0x00002440
<6>hub 1-0:1.0: USB hub found
<6>hub 1-0:1.0: 2 ports detected
<6>e100: Intel(R) PRO/100 Network Driver, 3.3.6-k2-NAPI
<6>e100: Copyright(c) 1999-2004 Intel Corporation
<4>ACPI: PCI Interrupt Link [LNKE] enabled at IRQ 5
<4>PCI: setting IRQ 5 as level-triggered
<6>ACPI: PCI Interrupt 0000:02:08.0[A] -> Link [LNKE] -> GSI 5 (level, low) -> 
IRQ 5
<6>e100: eth0: e100_probe: addr 0xfc500000, irq 5, MAC addr 00:08:02:52:0E:9B
<4>ACPI: PCI Interrupt Link [LNKF] enabled at IRQ 10
<4>PCI: setting IRQ 10 as level-triggered
<6>ACPI: PCI Interrupt 0000:02:0a.0[A] -> Link [LNKF] -> GSI 10 (level, low) -
> IRQ 10
<6>e100: eth1: e100_probe: addr 0xfc502000, irq 10, MAC addr 00:02:A5:3F:62:75
<6>QLogic Fibre Channel HBA Driver
<4>ACPI: PCI Interrupt Link [LNKC] enabled at IRQ 10
<6>ACPI: PCI Interrupt 0000:02:09.0[A] -> Link [LNKC] -> GSI 10 (level, low) -
> IRQ 10
<6>qla2300 0000:02:09.0: Found an ISP2312, irq 10, iobase 0xe087e000
<6>scsi0 : qla2xxx
<6>qla2300 0000:02:09.0: Configuring PCI space...
<6>qla2300 0000:02:09.0: Configure NVRAM parameters...
<6>qla2300 0000:02:09.0: Verifying loaded RISC code...
<6>qla2300 0000:02:09.0: LIP reset occured (f7f7).
<6>qla2300 0000:02:09.0: Waiting for LIP to complete...
<6>qla2300 0000:02:09.0: LOOP UP detected (2 Gbps).
<6>qla2300 0000:02:09.0: Topology - (F_Port), Host Loop address 0xffff
<6>qla2300 0000:02:09.0: 
<4> QLogic Fibre Channel HBA Driver: 8.00.02b5-k
<4>  QLogic QLA2340 - 133MHz PCI-X to 2Gb FC, Single Channel
<4>  ISP2312: PCI (33 MHz) @ 0000:02:09.0 hdma-, host#=0, fw=3.03.08 IPX
<6>scsi: unknown device type 12
<5>  Vendor: COMPAQ    Model: MSA1000           Rev: 4.38
<5>  Type:   RAID                               ANSI SCSI revision: 04
<4>scsi: host 0 channel 0 id 0 lun1 has a LUN larger than allowed by the host 
adapter
<4>scsi: host 0 channel 0 id 0 lun2 has a LUN larger than allowed by the host 
adapter
<7>ISO 9660 Extensions: Microsoft Joliet Level 3
<4>Unable to load NLS charset utf8
<4>Unable to load NLS charset utf8
<7>ISO 9660 Extensions: RRIP_1991A
<4>Unable to identify CD-ROM format.
<4>VFS: Can't find an ext2 filesystem on dev loop0.
<6>security:  3 users, 6 roles, 764 types, 87 bools
<6>security:  55 classes, 180131 rules
<6>SELinux:  Completing initialization.
<6>SELinux:  Setting up existing superblocks.
<6>SELinux: initialized (dev loop0, type cramfs), uses genfs_contexts
<6>SELinux: initialized (dev hdc, type iso9660), uses genfs_contexts
<6>SELinux: initialized (dev usbfs, type usbfs), uses genfs_contexts
<6>SELinux: initialized (dev debugfs, type debugfs), uses genfs_contexts
<6>SELinux: initialized (dev ramfs, type ramfs), uses genfs_contexts
<6>SELinux: initialized (dev ramfs, type ramfs), uses genfs_contexts
<6>SELinux: initialized (dev tmpfs, type tmpfs), uses transition SIDs
<6>SELinux: initialized (dev selinuxfs, type selinuxfs), uses genfs_contexts
<6>SELinux: initialized (dev mqueue, type mqueue), not configured for labeling
<6>SELinux: initialized (dev hugetlbfs, type hugetlbfs), not configured for 
labeling
<6>SELinux: initialized (dev devpts, type devpts), uses transition SIDs
<6>SELinux: initialized (dev eventpollfs, type eventpollfs), uses 
genfs_contexts
<6>SELinux: initialized (dev tmpfs, type tmpfs), uses transition SIDs
<6>SELinux: initialized (dev futexfs, type futexfs), uses genfs_contexts
<6>SELinux: initialized (dev pipefs, type pipefs), uses task SIDs
<6>SELinux: initialized (dev sockfs, type sockfs), uses task SIDs
<6>SELinux: initialized (dev proc, type proc), uses genfs_contexts
<6>SELinux: initialized (dev bdev, type bdev), uses genfs_contexts
<6>SELinux: initialized (dev rootfs, type rootfs), uses genfs_contexts
<6>SELinux: initialized (dev sysfs, type sysfs), uses genfs_contexts
<4>audit(1118831669.746:2): avc:  denied  { transition } for  pid=499 
comm="loader" 

name=bash dev=loop0 ino=16811716 scontext=system_u:system_r:kernel_t tcontext=

system_u:system_r:anaconda_t tclass=process
<6>md: raid0 personality registered as nr 2
<6>md: raid1 personality registered as nr 3
<6>raid5: automatically using best checksumming function: pIII_sse
<4>   pIII_sse  :  2216.000 MB/sec
<4>raid5: using function: pIII_sse (2216.000 MB/sec)
<6>md: raid5 personality registered as nr 4
<4>raid6: int32x1    472 MB/s
<4>raid6: int32x2    429 MB/s
<4>raid6: int32x4    347 MB/s
<4>raid6: int32x8    378 MB/s
<4>raid6: mmxx1     1328 MB/s
<4>raid6: mmxx2     1710 MB/s
<4>raid6: sse1x1     773 MB/s
<4>raid6: sse1x2    1343 MB/s
<4>raid6: sse2x1    1597 MB/s
<4>raid6: sse2x2    1882 MB/s
<4>raid6: using algorithm sse2x2 (1882 MB/s)
<6>md: raid6 personality registered as nr 8
<6>JFS: nTxBlock = 4025, nTxLock = 32207
<6>SGI XFS with ACLs, security attributes, large block numbers, no debug 
enabled
<6>SGI XFS Quota Management subsystem
<6>device-mapper: 4.4.0-ioctl (2005-01-12) initialised: dm-devel@redhat.com
<6>parport: PnPBIOS parport detected.
<6>parport0: PC-style at 0x378 (0x778), irq 7 [PCSPP,TRISTATE]
<4>audit(1118831799.622:3): avc:  denied  { associate } for  pid=568 
comm="anaconda" 

name=rpm scontext=system_u:object_r:root_t tcontext=system_u:object_r:root_t 
tclass=

filesystem
<6>SELinux: initialized (dev fd0, type vfat), uses genfs_contexts





from modprobe.conf:
alias eth0 e100
alias eth1 e100
alias scsi_hostadapter qla2300


from anaconda.log:
* modules to insert vgastate vga16fb
* loaded vgastate from /modules/modules.cgz
* loaded vga16fb from /modules/modules.cgz
* inserted /tmp/vgastate.ko
* inserted /tmp/vga16fb.ko
* load module set done
* 515316 kB are available
* modules to insert cramfs fat vfat sunrpc lockd nfs loop isofs floppy edd 
pcspkr
* loaded cramfs from /modules/modules.cgz
* loaded fat from /modules/modules.cgz
* loaded vfat from /modules/modules.cgz
* loaded sunrpc from /modules/modules.cgz
* loaded lockd from /modules/modules.cgz
* loaded nfs from /modules/modules.cgz
* loaded loop from /modules/modules.cgz
* loaded floppy from /modules/modules.cgz
* loaded edd from /modules/modules.cgz
* loaded pcspkr from /modules/modules.cgz
* module(s) isofs not found
* inserted /tmp/cramfs.ko
* inserted /tmp/fat.ko
* inserted /tmp/vfat.ko
* inserted /tmp/sunrpc.ko
* inserted /tmp/lockd.ko
* inserted /tmp/nfs.ko
* inserted /tmp/loop.ko
* inserted /tmp/floppy.ko
* inserted /tmp/edd.ko
* inserted /tmp/pcspkr.ko
* load module set done
* modules to insert cdrom ide-cd
* module(s) cdrom ide-cd not found
* load module set done
* modules to insert scsi_mod sd_mod sr_mod
* loaded scsi_mod from /modules/modules.cgz
* loaded sd_mod from /modules/modules.cgz
* loaded sr_mod from /modules/modules.cgz
* inserted /tmp/scsi_mod.ko
* inserted /tmp/sd_mod.ko
* inserted /tmp/sr_mod.ko
* load module set done
* looking for usb controllers
* found USB controller uhci-hcd
* modules to insert uhci-hcd
* loaded uhci-hcd from /modules/modules.cgz
* inserted /tmp/uhci-hcd.ko
* load module set done
* waiting for usb to become stable...
* 2 seconds.
* modules to insert hid keybdev 
* module(s) hid keybdev  not found
* load module set done
* no firewire controller found
* no pcic controller found
* probing buses
* finished bus probing
* modules to insert mii e100 scsi_transport_fc qla2xxx qla2300
* loaded mii from /modules/modules.cgz
* loaded e100 from /modules/modules.cgz
* loaded scsi_transport_fc from /modules/modules.cgz
* loaded qla2xxx from /modules/modules.cgz
* loaded qla2300 from /modules/modules.cgz
* inserted /tmp/mii.ko
* inserted /tmp/e100.ko
* inserted /tmp/scsi_transport_fc.ko
* inserted /tmp/qla2xxx.ko
* inserted /tmp/qla2300.ko
* load module set done
* trying to mount CD device hda
* trying to mount CD device hdc
* mntloop loop0 on /mnt/runtime as /mnt/source/Fedora/base/stage2.img fd is 11
* MD5SUM -> 7774cb1e1a99460e82b5dc664bba0a70
* skipsectors = 15
* supported = 0
* Loading SELinux policy 
from /mnt/runtime/etc/selinux/targeted/policy/policy.19
* getting ready to spawn shell now
* modules to insert cdrom ide-cd
* module(s) cdrom ide-cd not found
* load module set done
* modules to insert
* load module set done
* probing buses
* finished bus probing
* modules to insert
* load module set done
* looking for video cards requiring agpgart module
* no video cards found
* modules to insert md raid0 raid1 xor raid5 raid6 msdos jbd ext3 reiserfs jfs 

exportfs xfs dm-mod dm-zero dm-mirror dm-snapshot
* loaded raid0 from /mnt/runtime/modules/modules.cgz
* loaded raid1 from /mnt/runtime/modules/modules.cgz
* loaded xor from /mnt/runtime/modules/modules.cgz
* loaded raid5 from /mnt/runtime/modules/modules.cgz
* loaded raid6 from /mnt/runtime/modules/modules.cgz
* loaded msdos from /mnt/runtime/modules/modules.cgz
* loaded jbd from /mnt/runtime/modules/modules.cgz
* loaded ext3 from /mnt/runtime/modules/modules.cgz
* loaded reiserfs from /mnt/runtime/modules/modules.cgz
* loaded jfs from /mnt/runtime/modules/modules.cgz
* loaded exportfs from /mnt/runtime/modules/modules.cgz
* loaded xfs from /mnt/runtime/modules/modules.cgz
* loaded dm-mod from /mnt/runtime/modules/modules.cgz
* loaded dm-zero from /mnt/runtime/modules/modules.cgz
* loaded dm-mirror from /mnt/runtime/modules/modules.cgz
* loaded dm-snapshot from /mnt/runtime/modules/modules.cgz
* module(s) md not found
* inserted /tmp/raid0.ko
* inserted /tmp/raid1.ko
* inserted /tmp/xor.ko
* inserted /tmp/raid5.ko
* inserted /tmp/raid6.ko
* inserted /tmp/msdos.ko
* inserted /tmp/jbd.ko
* inserted /tmp/ext3.ko
* inserted /tmp/reiserfs.ko
* inserted /tmp/jfs.ko
* inserted /tmp/exportfs.ko
* inserted /tmp/xfs.ko
* inserted /tmp/dm-mod.ko
* inserted /tmp/dm-zero.ko
* inserted /tmp/dm-mirror.ko
* inserted /tmp/dm-snapshot.ko
* load module set done
* loading parallel port drivers...
* modules to insert parport parport_pc
* loaded parport from /mnt/runtime/modules/modules.cgz
* loaded parport_pc from /mnt/runtime/modules/modules.cgz
* inserted /tmp/parport.ko
* inserted /tmp/parport_pc.ko
* load module set done
* looking for USB mouse...
* Running anaconda script /usr/bin/anaconda
* Display mode = g
* Method = cdrom://hdc:/mnt/source
* Started mini-wm
* anaconda floppy device fd0
* running ['/usr/X11R6/bin/setxkbmap', '-layout', 'us', '-model', 'pc105', '-
option', 

'']
* moving (1) to step welcome
* moving (1) to step language
* moving (1) to step keyboard
* running ['/usr/X11R6/bin/setxkbmap', '-layout', 'us', '-model', 'pc105', '-
option', 

'']
* moving (1) to step findrootparts
* moving (1) to step installtype
* Detected 512M of memory
* Swap attempt of 512M to 1024M
* moving (1) to step partitionmethod
* moving (1) to step partitionobjinit


Reproducible every time.
Comment 1 Dave Jones 2005-07-15 17:35:33 EDT
[This comment has been added as a mass update for all FC4 kernel bugs.
 If you have migrated this bug from an FC3 bug today, ignore this comment.]

Please retest your problem with todays 2.6.12-1.1398_FC4 update.

If your problem involved being unable to boot, or some hardware not being
detected correctly, please make sure your /etc/modprobe.conf is correct *BEFORE*
installing any kernel updates.
If in doubt, you can recreate this file using..

mv /etc/sysconfig/hwconf /etc/sysconfig/hwconf.bak
mv /etc/modprobe.conf /etc/modprobe.conf.bak
kudzu


Thank you.
Comment 2 dexter.fryar 2005-07-15 17:41:01 EDT
This is on a new/fresh installation from the CDROM which was created from 
ISOs. I have a clean formatted LUN and the installation never actually lays 
down the OS on the drive due to the driver problems listed above.
Comment 3 Dave Jones 2005-09-30 05:46:42 EDT
it's likely this is only fixable with a newer kernel, which unfortunatly is very
difficult to replace on the existing iso, and respinning an iso is also quite
involved.

unless you find some way of coaxing it into seeing the drives (try acpi=off
perhaps?) this is going to be a 'wait for fc5' resolution. sorry.
Comment 4 Dave Jones 2005-09-30 19:51:20 EDT
http://fedora.isphuset.no/ contains an unofficial Fedora 4.1, which may get you
up and running, as it has a install kernel based on one of the errata kernels.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.