Bug 1734369 - HBAC Test Validation error when running the HBAC test the second time round via the IPA Web GUI
Summary: HBAC Test Validation error when running the HBAC test the second time round v...
Keywords:
Status: CLOSED NEXTRELEASE
Alias: None
Product: Red Hat Enterprise Linux 7
Classification: Red Hat
Component: ipa
Version: 7.6
Hardware: Unspecified
OS: Unspecified
unspecified
unspecified
Target Milestone: rc
: ---
Assignee: Florence Blanc-Renaud
QA Contact: ipa-qe
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks: 1762723
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2019-07-30 11:33 UTC by Ming Davies
Modified: 2019-10-17 10:35 UTC (History)
4 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: If docs needed, set a value
Doc Text:
Clone Of:
: 1762723 (view as bug list)
Environment:
Last Closed: 2019-10-17 10:34:34 UTC
Target Upstream Version:


Attachments (Terms of Use)

Description Ming Davies 2019-07-30 11:33:11 UTC
Description of problem:
The second run of the HBAC test via webgui ignores the username and target host despite them being select the first round and appear to be selected the second round! 


Version-Release number of selected component (if applicable):
IPA bundled with RHEL7.6

How reproducible:
The issue can easily be reproduced


Steps to Reproduce:
1. Go to Policy -> HBAC -> HBAC Test
2. Select username for Who (use filter, click the radio button) -> Next
3. Select hostname on Accessing (use filter, click the radio button) -> Next
4. Select service on Via Service (sshd for example) -> Next
5. Select Include Enabled for Rules -> Next
6. Select Matched and click Run Test
<<<this will display "Access Granted" or "Access Denied", which is correct
7. Click New Test on the lower right
8. For Who it's pre-selected the same username, without doing anything click Next
9. For Accessing it's pre-selected the same hostname, without doing anything click Next
10. For Via Service select different one (sudo for example) and click Next
11. For Rules click Include Enabled and click Next
12. Select Matched and click Run Test

A popup window titled "Validation error" will appear, and it states:

"
Input form contains invalid or missing values.
Missing values:

    User name
    Target host
"


Actual results:


Expected results:


Additional info:
This is misleading as well as time consuming.

Comment 2 Serhii Tsymbaliuk 2019-08-05 11:30:21 UTC
Upstream ticket:
https://pagure.io/freeipa/issue/8031

Comment 4 Florence Blanc-Renaud 2019-10-17 10:34:34 UTC
The fix will be provided in RHEL 8 only, closing as NextRelease

Comment 5 Florence Blanc-Renaud 2019-10-17 10:35:02 UTC
Upstream ticket:
https://pagure.io/freeipa/issue/8031


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.