Bug 211617 - Graphical install fails with (mini-wm:809)Gtk-w can not open display: :1
Graphical install fails with (mini-wm:809)Gtk-w can not open display: :1
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: xorg-x11-drv-i810 (Show other bugs)
x86_64 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Adam Jackson
: 212101 (view as bug list)
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2006-10-20 10:24 EDT by John Barton
Modified: 2008-02-12 10:59 EST (History)
6 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2008-02-12 10:59:28 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)
X.log from failed installation attempt (52.01 KB, text/plain)
2006-10-20 10:24 EDT, John Barton
no flags Details
XConfig.test file from failed installation attempt (974 bytes, text/plain)
2006-10-20 10:25 EDT, John Barton
no flags Details

  None (edit)
Description John Barton 2006-10-20 10:24:02 EDT
Description of problem: Graphical install fails with (mini-wm:809)Gtk-w can not
open display: :1

Version-Release number of selected component (if applicable): Fedora Core 6 Test
3 ( "pre" version availabale via bittorrent )

How reproducible:
Boot from install CD, error occurs every time

Steps to Reproduce:
1.Boot from installation DVD
2.Hit "Enter" at boot prompt for graphical install
3.Experience error

Actual results:
Error message diaplayed and install stops

Expected results:
Anaconda begins graphical install process

Additional info:
This is on a Dell E1405 laptop with the Intel 945GM graphics chipset
Comment 1 John Barton 2006-10-20 10:24:04 EDT
Created attachment 138976 [details]
X.log from failed installation attempt
Comment 2 John Barton 2006-10-20 10:25:20 EDT
Created attachment 138977 [details]
XConfig.test file from failed installation attempt
Comment 3 Matěj Cepl 2006-12-20 04:47:30 EST
*** Bug 212101 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 4 Matěj Cepl 2006-12-20 04:55:34 EST
attachment 138976 [details] contains backtrace.
Comment 5 Matthew Miller 2007-04-06 12:04:04 EDT
Fedora Core 5 and Fedora Core 6 are, as we're sure you've noticed, no longer
test releases. We're cleaning up the bug database and making sure important bug
reports filed against these test releases don't get lost. It would be helpful if
you could test this issue with a released version of Fedora or with the latest
development / test release. Thanks for your help and for your patience.

[This is a bulk message for all open FC5/FC6 test release bugs. I'm adding
myself to the CC list for each bug, so I'll see any comments you make after this
and do my best to make sure every issue gets proper attention.]
Comment 6 Adam Jackson 2007-05-26 15:02:02 EDT
Reopening and moving to devel, valid backtrace.
Comment 7 Jesse Barnes 2008-01-10 16:43:54 EST
Looks like the installer was using the i810 driver.  Does this still occur 
with the intel driver (i.e. a more recent installer)?
Comment 8 Adam Jackson 2008-02-12 10:59:28 EST
I doubt it does, intel doesn't even look at the VBE mode list.

This should be working in F8 and later since there we'll use the intel driver
for this chipset.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.