Bug 233633 - Wrong cluster members are displayed in system-config-clusters
Wrong cluster members are displayed in system-config-clusters
Status: CLOSED DUPLICATE of bug 236014
Product: Red Hat Enterprise Linux 5
Classification: Red Hat
Component: system-config-cluster (Show other bugs)
5.0
x86_64 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Jim Parsons
Cluster QE
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2007-03-23 11:08 EDT by Robert Hell
Modified: 2009-04-16 18:34 EDT (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2007-09-12 16:40:51 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
Screenshot of the problem (52.53 KB, image/jpeg)
2007-03-23 11:14 EDT, Robert Hell
no flags Details

  None (edit)
Description Robert Hell 2007-03-23 11:08:49 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.2; WOW64; .NET CLR 2.0.50727; InfoPath.1)

Description of problem:
After having a cluster running the cluster member information in system-config-cluster (Cluster Management tab) is displayed wrong.

Instead of the member name the join-time is displayed and so on ...

Version-Release number of selected component (if applicable):
system-config-cluster-1.0.39-1.0

How reproducible:
Always


Steps to Reproduce:
1. Install a cluster
2. Run system-config-cluster
3.

Actual Results:
see attached screenshot

Expected Results:
correct display of cluster member name, cluster votes, cluster state

Additional info:
Seems to be a bug while parsing the output of /sbin/cman_tool nodes in CommandHandler.py:
/sbin/cman_tool nodes
Node  Sts   Inc   Joined               Name
   1   M      4   2007-03-22 13:22:39  pg-hba-001
   2   M     24   2007-03-23 11:03:17  pg-hba-002
Comment 1 Robert Hell 2007-03-23 11:14:11 EDT
Created attachment 150765 [details]
Screenshot of the problem
Comment 2 Jim Parsons 2007-03-23 11:40:35 EDT
Yuk. Sorry - still getting used to new cman_tool syntax. There will be an async
errata release for s-c-cluster very soon - I would strongly suspect that a fix
for this will be in there :)

Do you want a quick patched version of the app that fixes this issue (that is,
not officially released yet)? If this will help, I'll move this to the top of
the list and post it here...just say the word.
Comment 3 Robert Hell 2007-03-23 11:46:57 EDT
No thanks, no problem at all. I'll be waiting for the errata.
Comment 4 Robert Hell 2007-03-28 04:19:44 EDT
I have another problem with s-c-cluster - because it's similar to the reported 
in this bugzilla and concerns the same source file (CommandHandler.py), i'm not 
creating a new bugzilla.

After simulating one cluster node dead (by unplugging it from the network) the 
cluster node which is still alive fences the node. After that it's not possible 
to open s-c-cluster on the remaining cluster node:
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/sbin/system-config-cluster", line 690, in ?
    runFullGUI()
  File "/usr/sbin/system-config-cluster", line 672, in runFullGUI
    baseapp = basecluster(glade_xml, app)
  File "/usr/sbin/system-config-cluster", line 133, in __init__
    self.mgmttab = MgmtTab(glade_xml, self.model_builder,self.winMain)
  File "/usr/share/system-config-cluster/MgmtTab.py", line 117, in __init__
    self.prep_tree()
  File "/usr/share/system-config-cluster/MgmtTab.py", line 184, in prep_tree
    nodes = self.command_handler.getNodesInfo(self.model_builder.getLockType())
  File "/usr/share/system-config-cluster/CommandHandler.py", line 327, in 
getNodesInfo
    nd = NodeData(words[1],words[3],words[4])
IndexError: list index out of range

Here is some output from the cluster status tools:
[root@pg-ba-001 ~]#  /usr/sbin/clustat 
Member Status: Quorate

  Member Name                        ID   Status
  ------ ----                        ---- ------
  pg-hba-001                            1 Online, Local, rgmanager
  pg-hba-002                            2 Offline

  Service Name         Owner (Last)                   State         
  ------- ----         ----- ------                   -----         
  service:pg-ba-vts1   pg-hba-001                     started         
  service:pg-ba-vts2   (pg-hba-001)                   failed          

[root@pg-ba-001 ~]#  /usr/sbin/cman_tool nodes
Node  Sts   Inc   Joined               Name
   1   M      4   2007-03-27 18:37:24  pg-hba-001
   2   X      8                        pg-hba-002

Maybe this could be fixed in the upcoming errate too. By the way: can you tell 
me when this errata can be expected?

Kind regards,
Robert Hell
Comment 5 Kiersten (Kerri) Anderson 2007-04-23 13:46:43 EDT
Fixing Product Name.  Cluster Suite components were integrqated into Enterprise
Linux Version 5.0.
Comment 6 Jim Parsons 2007-09-12 16:40:51 EDT

*** This bug has been marked as a duplicate of 236014 ***

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.