Bug 248674 - kernel 2.6.22.1-15.fc6 causes fancontrol (lm_sensors) issues
Summary: kernel 2.6.22.1-15.fc6 causes fancontrol (lm_sensors) issues
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: lm_sensors   
(Show other bugs)
Version: 6
Hardware: i386
OS: Linux
low
low
Target Milestone: ---
Assignee: Phil Knirsch
QA Contact: Fedora Extras Quality Assurance
URL:
Whiteboard:
Keywords: Reopened
: 251572 (view as bug list)
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2007-07-18 04:38 UTC by Dietmar Schnabel
Modified: 2015-03-05 01:18 UTC (History)
4 users (show)

Fixed In Version: 2.10.4-1.fc7
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2008-01-06 01:27:05 UTC
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

Description Dietmar Schnabel 2007-07-18 04:38:34 UTC
Description of problem:

The fancontrol script from lm_sensors does not work with this version of the
kernel because of following problems.

The directory /proc/sys/dev/sensors does not exist anymore in this version of
the kernel.

This might also be solved through a update of lm_sensors.

I did not find a proper position of the same information after the update to the
new kernel. (i found similar information within:  
/sys/devices/platform/w83627hf.656 but then the temp*_input information was
different because the temperature values there are multiplied by 1000. I got it
all working again with slight modifications to the fancontrol script bug I
believe this breaks compatibility and should be solved on kernel level.


Version-Release number of selected component (if applicable):

2.6.22.1-15.fc6 (from updates testing - currently not fully released)

How reproducible:

The problem is easily reproducible because using pwmconfig from lm_sensors does
not work

Steps to Reproduce:
1. start pwmconfig
.
  
Actual results:

/usr/sbin/pwmconfig: There are no pwm-capable sensor modules installed

Expected results:

System should detect pwm-capable sensors.

Additional info:

Comment 1 Jarod Wilson 2007-07-18 13:30:57 UTC
In general, stuff in /proc has been deprecated in favor of stuff in /sys for
some time now. lm_sensors will indeed have to be updated, there is no kernel bug
here, so far as I know.

Comment 2 Hans de Goede 2007-07-18 14:26:45 UTC
Hi,

Short intro: I'm a community co-maintainer of lm_sensors in F-7 and devel, and
also active in upstream lm_sensors development.

Upstream will soon release 2.10.4, which includes a fix for this (might already
be in 2.10.3 too, I don't know which version Fc-6 is at). As soon as 2.10.4 is
released I will built it for F-7 updates-testing and devel. Phil, what do you
think about doing an update to 2.10.4 for FC-6 too?


Comment 3 Chuck Ebbert 2007-07-20 14:59:16 UTC
FC-6 is at version 2.10.1 and it needs to be updated to at least 2.10.3
to get lm_sensors working on the new kernel.


Comment 4 Hans de Goede 2007-07-20 15:15:44 UTC
(In reply to comment #3)
> FC-6 is at version 2.10.1 and it needs to be updated to at least 2.10.3
> to get lm_sensors working on the new kernel.
> 


Ok,

Since FC-6 is from the pre merge era, I can't do this. Phil, I think you could
best take the latest F-7 version and build that for FC-6, then drop it in
updates-testing for FC-6 for a while.


Comment 5 Fedora Update System 2007-07-20 19:30:21 UTC
lm_sensors-2.10.4-1.fc7 has been pushed to the Fedora 7 testing repository.  If problems still persist, please make note of it in this bug report.

Comment 6 Dietmar Schnabel 2007-07-21 05:45:11 UTC
(In reply to comment #5)
> lm_sensors-2.10.4-1.fc7 has been pushed to the Fedora 7 testing repository. 
If problems still persist, please make note of it in this bug report.

I have tested the FC7 Version on FC6 and it looks like the problem is solved -
please build and release this version for FC6 also!

Thank you for your quick reaction!

Dietmar

Comment 7 Fedora Update System 2007-08-06 17:56:08 UTC
lm_sensors-2.10.4-1.fc7 has been pushed to the Fedora 7 stable repository.  If problems still persist, please make note of it in this bug report.

Comment 8 Hans de Goede 2007-08-10 11:55:43 UTC
Reopening as this bug is against FC-6 and thus an F-7 update clearly doesn't fix
this (my bad).

Phil, repeating myself:
Since FC-6 is from the pre merge era, I can't do this. Phil, I think you could
best take the latest F-7 version and build that for FC-6, then drop it in
updates-testing for FC-6 for a while.


Comment 9 Hans de Goede 2007-08-10 11:56:58 UTC
*** Bug 251572 has been marked as a duplicate of this bug. ***

Comment 10 Chuck Ebbert 2007-08-14 19:49:07 UTC
Still unfixed, latest lm_sensors for FC6 is still 2.10.1.

Comment 11 Till Maas 2008-01-06 01:27:05 UTC
Sorry, this won't be fixed in FC6, because it is now in end of life state and
will not receive any updates. Please use Fedora 7 or 8, where this issue is fixed.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.