Bug 30190 - RFE: Prompt for static network information when ks specification incomplete
RFE: Prompt for static network information when ks specification incomplete
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: anaconda (Show other bugs)
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Jeremy Katz
Brock Organ
: FutureFeature
: 17826 (view as bug list)
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2001-03-01 13:22 EST by Patrice Dumas
Modified: 2007-04-18 12:31 EDT (History)
2 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Enhancement
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2006-02-21 13:47:55 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Patrice Dumas 2001-03-01 13:22:51 EST
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/4.75 [en] (X11; U; Linux 2.2.16-22 i686)

When  there is an incomplete specification of the network information,
anaconda discards it all. But this shouldn't be for the following situation
there is no DHCP server and the computers on the network share some
informations :
the netmask, name server and gateway, but not the ip.
In fact, specifying
network --bootproto static --gateway ......
should lead to the informations not provided only being asked in the window
that asks for network information.

Reproducible: Always
Steps to Reproduce:
1.put network --bootproto static  --netmask --gateway --nameserver
in the ks.cfg, the stuff is ignored

Expected Results:  the window asking for network parameters should ask only
the ip address
Comment 1 Michael Fulbright 2001-03-02 11:28:06 EST
Request noted, will be considered for future releases.
Comment 2 Michael Fulbright 2001-03-02 13:00:33 EST
*** Bug 17826 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 3 Michael Fulbright 2002-03-26 12:27:01 EST
Deferred to future release.
Comment 4 Michael Fulbright 2002-05-26 14:59:42 EDT
Fixing bug status- sorry for the email.
Comment 5 Gerald Teschl 2003-04-20 15:35:26 EDT
I second this (there are several reports requesting the same feature).
Comment 6 Need Real Name 2003-09-23 14:34:34 EDT
Even in Red Hat 9... please when is this going to be fixed, it has been an 
issue since Red Hat 6.X!!! There are times it would be nice to automate 
installs when DHCP is not available, and a screen asking for only network 
configuration would be appropriate during a kickstart.  
Comment 7 Red Hat Bugzilla 2006-02-21 13:47:55 EST
Changed to 'CLOSED' state since 'RESOLVED' has been deprecated.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.