Bug 465665 - LCD screen flicker with Radeon Mobility HD 2600
LCD screen flicker with Radeon Mobility HD 2600
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: xorg-x11-drv-ati (Show other bugs)
9
x86_64 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: X/OpenGL Maintenance List
Fedora Extras Quality Assurance
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2008-10-05 07:51 EDT by Martin Ebourne
Modified: 2008-11-10 19:51 EST (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version: xorg-x11-drv-ati-6.9.0-38.fc10.x86_64
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2008-11-10 19:51:46 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Martin Ebourne 2008-10-05 07:51:33 EDT
Description of problem:
Screen flickers after lid close/open.

Version-Release number of selected component (if applicable):
xorg-x11-drv-ati-6.8.0-19.fc9.x86_64

How reproducible:
Most of the time.

Steps to Reproduce:
1. Using machine normally
2. Close lid
3. Re-open lid
  
Actual results:
Screen flickers a lot, like a really low refresh rate would on CRT.

Expected results:
Screen shouldn't flicker, should be stable as before the lid was closed.

Additional info:
Switching vt doesn't help remove the flicker.
Suspend doesn't work on xorg-x11-drv-ati-6.8.0-19.fc9 (bug #451389) but does work with xorg-x11-drv-ati-6.8.0-16.fc9 which also has the same flicker problem. In that case a suspend to RAM and resume cycle often fixes the flicker.
Comment 1 Martin Ebourne 2008-10-05 15:28:04 EDT
Same problem with F10 beta live CD.
Comment 2 Matěj Cepl 2008-10-08 18:47:01 EDT
Thanks for the bug report.  We have reviewed the information you have provided above, and there is some additional information we require that will be helpful in our diagnosis of this issue.

Please attach your X server config file (/etc/X11/xorg.conf) and X server log file (/var/log/Xorg.*.log) to the bug report as individual uncompressed file attachments using the bugzilla file attachment link below.

Could you please also try to run without any /etc/X11/xorg.conf whatsoever and let X11 autodetect your display and video card? Attach to this bug /var/log/Xorg.0.log from this attempt as well, please.

We will review this issue again once you've had a chance to attach this information.

Thanks in advance.
Comment 3 Martin Ebourne 2008-11-10 15:29:30 EST
This appears fixed on F10 preview release.

xorg-x11-drv-ati-6.9.0-38.fc10.x86_64
kernel-2.6.27.4-79.fc10.x86_64

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.