Bug 527257 - Can't mount NFS
Summary: Can't mount NFS
Keywords:
Status: CLOSED DUPLICATE of bug 528537
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: anaconda
Version: rawhide
Hardware: All
OS: Linux
low
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Anaconda Maintenance Team
QA Contact: Fedora Extras Quality Assurance
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2009-10-05 15:35 UTC by Kamil Páral
Modified: 2009-10-13 17:34 UTC (History)
4 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2009-10-13 17:34:46 UTC
Type: ---


Attachments (Terms of Use)
gui error (106.90 KB, image/png)
2009-10-05 15:35 UTC, Kamil Páral
no flags Details
console error (8.95 KB, image/png)
2009-10-05 15:35 UTC, Kamil Páral
no flags Details
logs (27.53 KB, application/x-gzip)
2009-10-05 15:36 UTC, Kamil Páral
no flags Details

Description Kamil Páral 2009-10-05 15:35:01 UTC
Description of problem:
Can't mount NFS from GUI nor from shell in anaconda 12.32. Mounting waits for 30sec and after that prints an error message.
I have run anaconda 12.31 on the same machine and mounting works.
Tested several times.

Version-Release number of selected component (if applicable):
anaconda 12.32

How reproducible:
always

Comment 1 Kamil Páral 2009-10-05 15:35:34 UTC
Created attachment 363694 [details]
gui error

Comment 2 Kamil Páral 2009-10-05 15:35:55 UTC
Created attachment 363695 [details]
console error

Comment 3 Kamil Páral 2009-10-05 15:36:11 UTC
Created attachment 363696 [details]
logs

Comment 4 Kamil Páral 2009-10-07 11:59:44 UTC
anaconda 12.33 still doesn't work

Comment 5 James Laska 2009-10-08 15:14:14 UTC
I could be wrong, but the attachment#363695 [details] looks like a server configuration issue.  I think if you get "Operation not permitted" there should be a corresponding failure reason in the logs on the server.  Any luck with the server options?

Another thing clumens thought, could be version differences between the nfs server and client.  I think the logs from the server should expose this failure though.

Comment 6 Radek Vykydal 2009-10-08 16:55:40 UTC
(In reply to comment #5)


I have experienced the same issue as Kamil with brno nfs server.

> Another thing clumens thought, could be version differences between the nfs
> server and client.  I think the logs from the server should expose this failure
> though.  

I am inclined to this theory, can't it be something similar to bug #526470?
Adding v3 option in installer shell fixes the mount for me.

Comment 7 Kamil Páral 2009-10-12 11:44:25 UTC
Vadim has confirmed there is some problem and is currently looking at it. It may be a Brno's office configuration problem and not anaconda problem.

Comment 8 Radek Vykydal 2009-10-13 16:11:20 UTC
https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=528537#c4 might be interesting here

Comment 9 Chris Lumens 2009-10-13 17:34:46 UTC

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 528537 ***


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.