Bug 5548 - Graphical install system fails with #9 Revolution 3D
Graphical install system fails with #9 Revolution 3D
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: installer (Show other bugs)
6.1
i386 Linux
medium Severity high
: ---
: ---
Assigned To: Jay Turner
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 1999-10-04 21:24 EDT by Bill Pemberton
Modified: 2015-01-07 18:38 EST (History)
2 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 1999-10-20 14:29:19 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Bill Pemberton 1999-10-04 21:24:38 EDT
The graphical install system fails if the machine has a  #9
Revolution 3D video card.  It apparently detects the card
correctly (says it'll use the I128 server), but then dies
with:

Fatal server error:
no screens found

_X11TransSocketUNIXConnect: Can't connect: errno = 111
Traceback (innermost last):
  File "/usr/bin/anaconda", line 144, in ?
   from gui import InstallInterface
  File "/usr/lib/python1.5/site-packages/gui.py", line 9 in
?
   from gtk import *
  File "/usr/lib/python1.5/site-packages/gtk.py", line 29 in
?
   _gtk.gtk_init()
RuntimeError: cannot open display
install exited abnormally


Apparently, this version of XFree86 does deal with the
Revolution 3D card (I'll submit that seperately).
Comment 1 Jay Turner 1999-10-20 14:29:59 EDT
You should be able to use the text mode installer to get the system
installed.  Then rerun Xconfigurator and see what happens.  If you
still have problems getting the card to work, then it is indeed the
fault of the Xserver . . . if however, you are able to get things
working correctly under Xconfigurator, then reopen this bug, as there
is a problem with the installer.  We are already addressing the
non-graceful handling of the Xserver failure.

------- Additional Comments From   10/26/99 22:36 -------
Just for reference, it does not work post-install either.  See bugs
6081, 5550, 5708, and 6326

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.