Bug 5730 - lilo boot partition changes when upgrading
lilo boot partition changes when upgrading
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: installer (Show other bugs)
6.1
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Jay Turner
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 1999-10-08 11:36 EDT by luca.formaggia
Modified: 2015-01-07 18:38 EST (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 1999-10-11 11:41:40 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description luca.formaggia 1999-10-08 11:36:40 EDT
When upgrading from 6.0 to 6.1 in a dual-boot system lilo
was reconfigured with boot=/dev/hda, while originally was
boot=/dev/hda5.
Comment 1 ville.sulko 1999-10-11 10:44:59 EDT
In addition, upgrade does not preserve special configurations in
lilo.conf, such as mine 'disk=/dev/sda bios=0x81, disk=/dev/sdb
bios=0x80' [yes, it's stupid not to have the lowest SCSI-ID as the
boot-disk, but this one is like it is for historic reasons]. This
rendered the system unbootable after upgrade.
Fortunately I was able to fix it using just the bootable RH61 CD,
but the fact that the original lilo.conf wasn't even preserved as
lilo.conf.rpmsave made the fix a bit harder, since I didn't remember
the correct syntax for those configuration lines...
Comment 2 Jay Turner 1999-10-11 11:41:59 EDT
*** This bug has been marked as a duplicate of 5578 ***

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.