Bug 577100 - PackageKit-related unresolved deps on Beta.RC1
Summary: PackageKit-related unresolved deps on Beta.RC1
Keywords:
Status: CLOSED ERRATA
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: PackageKit
Version: 13
Hardware: All
OS: Linux
low
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Richard Hughes
QA Contact: Fedora Extras Quality Assurance
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks: F13Beta, F13BetaBlocker
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2010-03-26 05:53 UTC by Andre Robatino
Modified: 2013-01-10 05:48 UTC (History)
7 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2010-03-31 13:47:26 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Andre Robatino 2010-03-26 05:53:28 UTC
Description of problem:
Checking the Beta.RC1 i386 DVD as described in

https://fedoraproject.org/wiki/QA:Testcase_Mediakit_Repoclosure

I get

[root@compaq-pc tmp]# repoclosure --repofrompath myrepo,/media/ --newest -t -r myrepo
Added myrepo repo from /media
Reading in repository metadata - please wait....
Checking Dependencies
Repos looked at: 1
   myrepo
Num Packages in Repos: 2616
package: gnome-packagekit-2.29.91-3.fc13.i686 from myrepo
  unresolved deps: 
     libpackagekit-glib2.so.13
package: kpackagekit-0.6.0-0.6.20100223svn.fc13.i686 from myrepo
  unresolved deps: 
     libpackagekit-qt.so.13
[root@compaq-pc tmp]#

Haven't checked the x86_64 DVD yet but it's probably the same.

Version-Release number of selected component (if applicable):
PackageKit-0.6.2-0.1.20100225git.fc13.i686.rpm
PackageKit-0.6.3-0.1.20100322git.fc13.i686.rpm
(both are on the DVD!)

Comment 1 He Rui 2010-03-26 06:20:53 UTC
Same issue happens to me. And quite a few PackageKit related packages have two versions on the DVD as below:

[root@localhost f13-beta-rc1]# find /media | grep PackageKit
/media/Packages/PackageKit-0.6.2-0.1.20100225git.fc13.i686.rpm
/media/Packages/PackageKit-0.6.3-0.1.20100322git.fc13.i686.rpm
/media/Packages/PackageKit-command-not-found-0.6.3-0.1.20100322git.fc13.i686.rpm
/media/Packages/PackageKit-device-rebind-0.6.3-0.1.20100322git.fc13.i686.rpm
/media/Packages/PackageKit-glib-0.6.2-0.1.20100225git.fc13.i686.rpm
/media/Packages/PackageKit-glib-0.6.3-0.1.20100322git.fc13.i686.rpm
/media/Packages/PackageKit-gstreamer-plugin-0.6.3-0.1.20100322git.fc13.i686.rpm
/media/Packages/PackageKit-gtk-module-0.6.2-0.1.20100225git.fc13.i686.rpm
/media/Packages/PackageKit-gtk-module-0.6.3-0.1.20100322git.fc13.i686.rpm
/media/Packages/PackageKit-qt-0.6.2-0.1.20100225git.fc13.i686.rpm
/media/Packages/PackageKit-qt-0.6.3-0.1.20100322git.fc13.i686.rpm
/media/Packages/PackageKit-yum-0.6.2-0.1.20100225git.fc13.i686.rpm
/media/Packages/PackageKit-yum-0.6.3-0.1.20100322git.fc13.i686.rpm
/media/Packages/PackageKit-yum-plugin-0.6.2-0.1.20100225git.fc13.i686.rpm
/media/Packages/PackageKit-yum-plugin-0.6.3-0.1.20100322git.fc13.i686.rpm

Comment 2 Andre Robatino 2010-03-26 08:49:30 UTC
From the Beta.RC1 x86_64 DVD:

[root@compaq-pc ~]# repoclosure --repofrompath myrepo,/media/ --newest -t -r myrepo
Added myrepo repo from /media
Reading in repository metadata - please wait....
Checking Dependencies
Repos looked at: 1
   myrepo
Num Packages in Repos: 3274
package: 1:dbus-devel-1.2.20-1.fc13.i686 from myrepo
  unresolved deps: 
     dbus = 1:1.2.20-1.fc13
package: PackageKit-glib-0.6.2-0.1.20100225git.fc13.i686 from myrepo
  unresolved deps: 
     PackageKit = 0:0.6.2-0.1.20100225git.fc13
package: PackageKit-qt-0.6.2-0.1.20100225git.fc13.i686 from myrepo
  unresolved deps: 
     PackageKit = 0:0.6.2-0.1.20100225git.fc13
package: gnome-packagekit-2.29.91-3.fc13.x86_64 from myrepo
  unresolved deps: 
     libpackagekit-glib2.so.13()(64bit)
package: kpackagekit-0.6.0-0.6.20100223svn.fc13.x86_64 from myrepo
  unresolved deps: 
     libpackagekit-qt.so.13()(64bit)
[root@compaq-pc ~]#

I also filed bug #577123 against dbus for x86_64.

Comment 3 Kamil Páral 2010-03-26 11:13:53 UTC
Confirmed.

Comment 4 Jesse Keating 2010-03-26 19:48:19 UTC
I've added the missing gnome-packagekit and kpackagekit bits to the update and to my side repo.

Comment 5 James Laska 2010-03-31 13:46:59 UTC
Fixed in F-13-Beta-RC2


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.