Bug 5988 - My 8Mb 3Dlabs Permedia 2 card was detected to have only 0.5Mb memory
My 8Mb 3Dlabs Permedia 2 card was detected to have only 0.5Mb memory
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: installer (Show other bugs)
6.1
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Jay Turner
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 1999-10-15 12:08 EDT by Johan Walles
Modified: 2015-01-07 18:38 EST (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 1999-10-22 09:42:36 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Johan Walles 1999-10-15 12:08:41 EDT
My graphics card (with 8Mb memory) was detected correctly
enough for the (graphical)installer to choose the correct X
server (the 3dlabs one), but the memory was detected to be
only 512kb.  Thus I could only choose between 800x600 and
640x480 in 16 or 256 colors.  Annoying.  Here's the output
from my (now correctly configured) X server:

XFree86 Version 3.3.5 / X Window System
(protocol Version 11, revision 0, vendor release 6300)
Release Date: August 23 1999
	If the server is older than 6-12 months, or if your card is
newer
	than the above date, look for a newer version before
reporting
	problems.  (see http://www.XFree86.Org/FAQ)
Operating System: Linux 2.2.5-22smp i686 [ELF]
Configured drivers:
  GLINT: accelerated server for 3DLabs GLINT graphics
adapters
(Patchlevel 0)
(using VT number 7)

XF86Config: /usr/X11R6/lib/X11/XF86Config
(**) stands for supplied, (--) stands for probed/default
values
(**) XKB: keycodes: "xfree86"
(**) XKB: types: "default"
(**) XKB: compat: "default"
(**) XKB: symbols: "us(pc101)"
(**) XKB: geometry: "pc"
(**) XKB: rules: "xfree86"
(**) XKB: model: "pc105"
(**) XKB: layout: "se"
(**) Mouse: type: PS/2, device: /dev/mouse, resolution: 100
(**) Mouse: buttons: 3, 3 button emulation (timeout: 50ms)
(**) GLINT: Graphics device ID: "Primary Card"
(**) GLINT: Monitor ID: "Primary Monitor"
(**) FontPath set to
"/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc:unscaled,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi:unscaled,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Speedo,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi"
(--) GLINT: found TI chip GLINT Permedia 2 at card #0 func
#0 with base 0xf4200000
(--) GLINT: Framebuffer address at 0xf4800000
(--) GLINT: videoram : 8192k
(--) GLINT: Using builtin RAMDAC of Permedia 2 chip
(--) GLINT: Fitted Memory type is : SGRAM
(--) GLINT: VGA core is : Enabled
(--) GLINT: Maximum allowed dot-clock: 110.000 MHz
(**) GLINT: Mode "1152x864": mode clock =  92.000
(**) GLINT: Mode "1024x768": mode clock =  85.000
(--) GLINT: Using XAA (XFree86 Acceleration Architecture)
(--) GLINT: XAA: Solid filled rectangles
(--) GLINT: XAA: Screen-to-screen copy
(--) GLINT: XAA: Using 9 128x128 areas for pixmap caching
(--) GLINT: XAA: Caching tiles and non-transparent stipples
(--) GLINT: XAA: Horizontal and vertical lines and segments
Comment 1 Jay Turner 1999-10-22 09:42:59 EDT
*** This bug has been marked as a duplicate of 5774 ***

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.