Bug 624790 - pass through fails with KVM using Neterion Inc's X3100 Series 10GbE PCIe I/O Virtualized Server Adapter in Multifunction mode.
pass through fails with KVM using Neterion Inc's X3100 Series 10GbE PCIe I/O ...
Status: CLOSED ERRATA
Product: Red Hat Enterprise Linux 6
Classification: Red Hat
Component: qemu-kvm (Show other bugs)
6.1
x86_64 Linux
high Severity urgent
: beta
: 6.1
Assigned To: Alex Williamson
Virtualization Bugs
:
: 643901 (view as bug list)
Depends On: 544366 626511
Blocks: 624824 580566 580954
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2010-08-17 15:22 EDT by sivakumar
Modified: 2013-01-09 18:02 EST (History)
12 users (show)

See Also:
Fixed In Version: qemu-kvm-0.12.1.2-2.127.el6
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
PCI configuration space access is improved, enabling a broader set of PCI devices to be device-assigned to guest VMs.
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2011-05-19 07:23:25 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
Guest XML file. (2.31 KB, text/plain)
2010-08-18 12:36 EDT, sivakumar
no flags Details
Guest log file. (43.66 KB, text/plain)
2010-08-18 12:39 EDT, sivakumar
no flags Details


External Trackers
Tracker ID Priority Status Summary Last Updated
Red Hat Product Errata RHSA-2011:0534 normal SHIPPED_LIVE Important: qemu-kvm security, bug fix, and enhancement update 2011-05-19 07:20:36 EDT

  None (edit)
Description sivakumar 2010-08-17 15:22:19 EDT
Description of problem:
pass through fails with KVM using Neterion Inc's X3100 Series 10GbE PCIe I/O Virtualized Server Adapter in Multifunction mode.

Version-Release number of selected component (if applicable):
redhat 6.0 snapshot10.

Steps to Reproduce:
1. Install Redhat 6.0 as VM on a host system which also has redhat 6.0 snapshot 10 installed
2. Shutdown VM.
2. Export one of the function of Neterion Inc's X3100 Series 10GbE PCIe I/O Virtualized Server Adapter in Multifunction mode as pass through to the VM.
3. boot the VM.
  
Actual results:
The VM is not getting booted up. The VM state changes to running and resets back to shutdown again.

Expected results:
The VM should be booted with out issue with pass through device.


Additional info:
Error message from dmesg of host system:
----------------------------------------
Aug 16 23:53:22 localhost kernel: pci-stub 0000:02:00.0: claimed by stub
Aug 16 23:53:22 localhost kernel: pci-stub 0000:02:00.1: claimed by stub
Aug 16 23:53:22 localhost kernel: pci-stub 0000:02:00.2: claimed by stub
Aug 16 23:53:22 localhost kernel: pci-stub 0000:02:00.3: claimed by stub
Aug 16 23:53:22 localhost kernel: pci-stub 0000:02:00.4: claimed by stub
Aug 16 23:53:22 localhost kernel: pci-stub 0000:02:00.5: claimed by stub
Aug 16 23:53:22 localhost kernel: pci-stub 0000:02:00.6: claimed by stub
Aug 16 23:53:22 localhost kernel: pci-stub 0000:02:00.7: claimed by stub
Aug 16 23:53:22 localhost kernel: pci-stub 0000:02:00.1: claimed by stub
Aug 16 23:53:24 localhost kernel: device vnet0 entered promiscuous mode
Aug 16 23:53:24 localhost kernel: virbr0: topology change detected, propagating
Aug 16 23:53:24 localhost kernel: virbr0: port 1(vnet0) entering forwarding state
Aug 16 23:53:24 localhost NetworkManager[1995]: <warn> /sys/devices/virtual/net/vnet0: couldn't determine device driver; ignoring...
Aug 16 23:53:24 localhost kernel: pci-stub 0000:02:00.1: PCI INT A -> GSI 24 (level, low) -> IRQ 24
Aug 16 23:53:24 localhost qemu-kvm: Could not find keytab file: /etc/qemu/krb5.tab: No such file or directory
Aug 16 23:53:25 localhost avahi-daemon[2043]: Registering new address record for fe80::fc54:ff:fec8:c9b on vnet0.*.
Aug 16 23:53:25 localhost kernel: pci-stub 0000:02:00.1: PCI INT A disabled
Aug 16 23:53:33 localhost avahi-daemon[2043]: Withdrawing address record for fe80::fc54:ff:fec8:c9b on vnet0.
Aug 16 23:53:33 localhost kernel: virbr0: port 1(vnet0) entering disabled state
Aug 16 23:53:33 localhost kernel: device vnet0 left promiscuous mode
Aug 16 23:53:33 localhost kernel: virbr0: port 1(vnet0) entering disabled state
Aug 16 23:53:33 localhost libvirtd: 23:53:33.975: error : qemuMonitorJSONCommandWithFd:242 : cannot send monitor command '{"execute":"query-balloon"}': Connection reset by peer
Comment 2 RHEL Product and Program Management 2010-08-17 15:40:41 EDT
This issue has been proposed when we are only considering blocker
issues in the current Red Hat Enterprise Linux release.

** If you would still like this issue considered for the current
release, ask your support representative to file as a blocker on
your behalf. Otherwise ask that it be considered for the next
Red Hat Enterprise Linux release. **
Comment 3 Daniel Berrange 2010-08-18 04:26:26 EDT
Please provide the libvirt XML used for the guest, and the /var/log/libvirt/qemu/$GUEST.log file. Also what version of the 'qemu-kvm' and 'libvirt' RPMs do you have installed ?
Comment 4 sivakumar 2010-08-18 12:36:50 EDT
Created attachment 439442 [details]
Guest XML file.
Comment 5 sivakumar 2010-08-18 12:39:01 EDT
Created attachment 439443 [details]
Guest log file.
Comment 6 sivakumar 2010-08-18 12:41:57 EDT
Attached the XML and log file for the guest OSes. I have used the rpm from redhat6.0 snapshot10.

libvirt-0.8.1-21.el6.x86_64
qemu-kvm-0.12.1.2-2.108.el6.x86_64
Comment 7 Daniel Berrange 2010-08-18 12:48:20 EDT
The log shows this error:

> create_userspace_phys_mem: Invalid argument
> assigned_dev_iomem_map: Error: create new mapping failed

I don't know why its failing that, but it appears the problem is at the QEMU layer.
Comment 8 Alex Williamson 2010-10-11 11:28:15 EDT
Does this still fail with the latest bits?
Comment 9 Larry Troan 2010-10-12 07:57:40 EDT
See bug 626511 for RHEL5 bug.
Comment 11 Alex Williamson 2010-12-01 10:51:40 EST
Sivakumar,

I can't seem to configure multi-function mode (or even SR-IOV mode) on my test system:

# ./vxge_configure fmode avail

+------------------------------------------------------------------------------+
| Neterion X3100 Adapter Configuration Utility: Version # xt1.59               |
|                                                                              |
| Copyright(c) 2002-2009 Neterion Inc.                                         |
+------------------------------------------------------------------------------+
Defined Function Modes are:
Segmentation fault (core dumped)

dmesg shows:

vxge_configure[5721] general protection ip:829ab79 sp:ffe1134c error:0 in vxge_configure[8048000+381000]

The adapter reports:

eth2: Firmware version : 1.4.4 Date : 09/17/2009

Attempting to blindly set mode #s also segfaults.  I'm using vxge_configure from here:

ftp://ftp.s2io.com/pub/X3100-Drivers/FIRMWARE/REL_1.4.4_FW-1.59_Linux.tar.gz

How can I switch modes?
Comment 14 Ramkrishna Vepa 2010-12-10 18:01:54 EST
Provided Alex with an out of tree vxge driver with the capability to change the function mode, besides other configurations. Once the X3100 is reconfigured with the out of tree driver, the vxge driver shipping with RHEL 5.x and 6.x will work.

Ram
Comment 17 sivakumar 2010-12-20 13:02:58 EST
Where can I download qemu-kvm-0.12.1.2-2.127.el6 version to test it? Will I be able to install it on Redhat 6.0 / 5.6 direclty.
Comment 18 Don Dutile 2010-12-20 14:38:37 EST
(In reply to comment #17)
> Where can I download qemu-kvm-0.12.1.2-2.127.el6 version to test it? Will I be
> able to install it on Redhat 6.0 / 5.6 direclty.

Your partner manager(ltroan?) should be able to get you that package for testing.

Note the ".el6" at the end of the package name: implying it's *only* for rhel6, not rhel5.
Comment 21 Larry Troan 2011-01-04 20:25:31 EST
Siva, please test this RHEL6 based module and report rsults back here.
Comment 22 sivakumar 2011-01-07 19:17:14 EST
I am getting dependencies error while installing qemu-kvm. Can try to install with force option? or will you try to get me the corresponding version of qemu-img rpm

[root@Nemo siva]# rpm -ivh qemu-kvm-0.12.1.2-2.127.el6.x86_64.rpm
error: Failed dependencies:
        qemu-img = 2:0.12.1.2-2.127.el6 is needed by qemu-kvm-2:0.12.1.2-2.127.el6.x86_64
[root@Nemo siva]#
Comment 23 Alex Williamson 2011-01-10 11:21:49 EST
Siva, you should be ok using the --force install option.  Larry, you might pass the qemu-img rpm as well just to make it cleaner.
Comment 24 sivakumar 2011-01-10 18:05:21 EST
I used --force and --nodeps option to install the rpm. qemu-kvm-0.12.1.2-2.127.el6.x86_64.rpm fixes the problem. I am able to test pass-through in MF mode on X3100 with out any issue.
Comment 25 Ramkrishna Vepa 2011-01-13 14:58:10 EST
How do customers get this update rpm for RHEL 6.0?

Thanks,
Ram
Comment 26 juzhang 2011-01-19 02:19:22 EST
Both tested on fixed version(qemu-kvm-0.12.1.2-2.129.el6) and on unfixed version(qemu-kvm-0.12.1.2-2.127.el6),both can pass-through nics to guest. can not produced this issue.the following is detailed info,any mistake,please correct me.
1.Please note,eth0: Multi Function Mode Enabled
#dmesg | grep eth0
eth0: SERIAL NUMBER: SXC1021107
eth0: PART NUMBER: X3120DA0001
eth0: Neterion X3120 Dual-Port DA 10GbE Server Adapter
eth0: MAC ADDR: 00:0c:fc:01:46:5c
eth0: Link Width x4
eth0: Firmware version : 1.4.4 Date : 09/16/2009
eth0: Multi Function Mode Enabled
eth0: 4 Vpath(s) opened
eth0: Interrupt type MSI-X
eth0: RTH steering enabled for TCP_IPV4
eth0: Tx multiqueue steering enabled
eth0: Generic receive offload enabled
eth0: Rx doorbell mode enabled
eth0: VLAN tag stripping Enabled
eth0: Ring blocks : 2
eth0: Fifo blocks : 14
eth0: MTU is 1500
2.Unbind etho form host
#ethtool -i eth0
driver: vxge
version: 2.0.8.20182-k
firmware-version: 1.4.4
bus-info: 0000:03:00.0

#lspci -n | grep 03:00.0
03:00.0 0200: 17d5:5833 (rev 02)

#echo "17d5 5833" >/sys/bus/pci/drivers/pci-stub/new_id
#echo 0000:03:00.0 >/sys/bus/pci/devices/0000\:03\:00.0/driver/unbind
#echo 0000:03:00.0 >/sys/bus/pci/drivers/pci-stub/bind

3.Boot guest with an device assignment 03:00.0
#/usr/libexec/qemu-kvm  -m 2G -smp 2 -cpu qemu64,+x2apic -balloon none -no-kvm-pit-reinjection -rtc base=localtime,clock=host,driftfix=slew -usbdevice tablet -drive file=/root/rhel6.0_64.qcow2,if=none,format=qcow2,cache=none,werror=stop,rerror=stop,id=drive-ide0-0-0 -device ide-drive,drive=drive-ide0-0-0,id=ide0-0-0 -netdev tap,id=hostnet0,vhost=on,script=/etc/qemu-ifup -device rtl8139,netdev=hostnet0,mac=20:20:78:90:12:93 -boot c -monitor stdio -vnc :10 -device pci-assign,host=03:00.0,id=devicex3100
PCI region 4 at address 0xe4008000 has size 0x100, which is not a multiple of 4K. You might experience some performance hit due to that.
QEMU 0.12.1 monitor - type 'help' for more information
(qemu) 

Please note,in guest infos between fixed version and unfixed version. 

------fixed version(qemu-kvm-0.12.1.2-2.129.el6)--
In guest,check pass-through device
#lspci | grep Et
00:03.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 20)
00:04.0 Ethernet controller: Neterion Inc. X3100 Series 10 Gigabit Ethernet PCIe (rev 02)
#ethtool -i eth3
driver: vxge
version: 2.0.8.20182-k
firmware-version: 1.4.4
bus-info: 0000:00:04.0
#ifconfig -a
eth2      Link encap:Ethernet  HWaddr 20:20:78:90:12:93  
          inet addr:10.66.72.69  Bcast:10.66.73.255  Mask:255.255.254.0
          inet6 addr: fe80::2220:78ff:fe90:1293/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:899 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:142 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:87573 (85.5 KiB)  TX bytes:20963 (20.4 KiB)
          Interrupt:10 

eth3      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:0C:FC:01:46:5C  
          UP BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:0 (0.0 b)
          Interrupt:11 

lo        Link encap:Local Loopback  
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:18 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:18 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0 
          RX bytes:1060 (1.0 KiB)  TX bytes:1060 (1.0 KiB)

virbr0    Link encap:Ethernet  HWaddr 8E:D1:83:B1:AB:20  
          inet addr:192.168.122.1  Bcast:192.168.122.255  Mask:255.255.255.0
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:20 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0 
          RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:4046 (3.9 KiB)

------unfixed version(qemu-kvm-0.12.1.2-2.126.el6)--
In guest,check pass-through device
#lspci | grep Et
00:03.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 20)
00:04.0 Ethernet controller: Neterion Inc. X3100 Series 10 Gigabit Ethernet PCIe (rev 02)
#After issue "ifconfig -a" didn't find vxge device.
ifconfig -a
eth2      Link encap:Ethernet  HWaddr 20:20:78:90:12:93  
          inet addr:10.66.72.69  Bcast:10.66.73.255  Mask:255.255.254.0
          inet6 addr: fe80::2220:78ff:fe90:1293/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:149 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:102 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:21651 (21.1 KiB)  TX bytes:16443 (16.0 KiB)
          Interrupt:10 Base address:0x8000 

lo        Link encap:Local Loopback  
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:18 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:18 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0 
          RX bytes:1060 (1.0 KiB)  TX bytes:1060 (1.0 KiB)

virbr0    Link encap:Ethernet  HWaddr F2:62:00:CA:7F:9F  
          inet addr:192.168.122.1  Bcast:192.168.122.255  Mask:255.255.255.0
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:16 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0 
          RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:3718 (3.6 KiB)


Would you please tell me how can I switch Neterion Inc's X3100 in SR-IOv mode?
I tried comment11 Alex steps,download firmware from ftp://ftp.s2io.com/pub/X3100-Drivers/FIRMWARE/archive/,however,didn't find ./vxge_configure 
#ll
total 19212
-rw-r--r--. 1 13110 juzhang 10598400 Aug  5 00:46 registerdb
-rw-r--r--. 1 root  root     4121570 Jan 19 08:41 REL_1.4.4_FW-1.59_Linux.tar.gz
-rwxr-xr-x. 1 13110 juzhang  4620309 Aug  5 00:46 vxge_update
-rw-r--r--. 1 root  root      322949 Oct 10 21:35 X3100_2009_09_16_REV_1_4_4_uni.ncf

thanks in advance!

Best Regards,
Junyi
Comment 27 Alex Williamson 2011-01-19 11:04:40 EST
(In reply to comment #26)
> Both tested on fixed version(qemu-kvm-0.12.1.2-2.129.el6) and on unfixed
> version(qemu-kvm-0.12.1.2-2.127.el6),both can pass-through nics to guest. can
> not produced this issue.the following is detailed info,any mistake,please
> correct me.

Can you double check your versions, this is fixed in qemu-kvm-0.12.1.2-2.127.el6, so it should work the same in both of the versions you list above.


> Please note,in guest infos between fixed version and unfixed version. 
> 
> ------fixed version(qemu-kvm-0.12.1.2-2.129.el6)--

Here you're testing the fixed version and it seems to work.

> In guest,check pass-through device
> #lspci | grep Et
> 00:03.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
> RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 20)
> 00:04.0 Ethernet controller: Neterion Inc. X3100 Series 10 Gigabit Ethernet
> PCIe (rev 02)
> #ethtool -i eth3
> driver: vxge
> version: 2.0.8.20182-k
> firmware-version: 1.4.4
> bus-info: 0000:00:04.0
> #ifconfig -a
> eth2      Link encap:Ethernet  HWaddr 20:20:78:90:12:93  
>           inet addr:10.66.72.69  Bcast:10.66.73.255  Mask:255.255.254.0
>           inet6 addr: fe80::2220:78ff:fe90:1293/64 Scope:Link
>           UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
>           RX packets:899 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
>           TX packets:142 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
>           collisions:0 txqueuelen:1000 
>           RX bytes:87573 (85.5 KiB)  TX bytes:20963 (20.4 KiB)
>           Interrupt:10 
> 
> eth3      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:0C:FC:01:46:5C  
>           UP BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
>           RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
>           TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
>           collisions:0 txqueuelen:1000 
>           RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:0 (0.0 b)
>           Interrupt:11 
> 
> lo        Link encap:Local Loopback  
>           inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
>           inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
>           UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
>           RX packets:18 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
>           TX packets:18 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
>           collisions:0 txqueuelen:0 
>           RX bytes:1060 (1.0 KiB)  TX bytes:1060 (1.0 KiB)
> 
> virbr0    Link encap:Ethernet  HWaddr 8E:D1:83:B1:AB:20  
>           inet addr:192.168.122.1  Bcast:192.168.122.255  Mask:255.255.255.0
>           UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
>           RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
>           TX packets:20 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
>           collisions:0 txqueuelen:0 
>           RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:4046 (3.9 KiB)
> 
> ------unfixed version(qemu-kvm-0.12.1.2-2.126.el6)--

Now you've switch to a version prior to the fix...

> In guest,check pass-through device
> #lspci | grep Et
> 00:03.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
> RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 20)
> 00:04.0 Ethernet controller: Neterion Inc. X3100 Series 10 Gigabit Ethernet
> PCIe (rev 02)
> #After issue "ifconfig -a" didn't find vxge device.

And this is expected because vxge won't claim the device in the guest prior to 127.

> ifconfig -a
> eth2      Link encap:Ethernet  HWaddr 20:20:78:90:12:93  
>           inet addr:10.66.72.69  Bcast:10.66.73.255  Mask:255.255.254.0
>           inet6 addr: fe80::2220:78ff:fe90:1293/64 Scope:Link
>           UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
>           RX packets:149 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
>           TX packets:102 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
>           collisions:0 txqueuelen:1000 
>           RX bytes:21651 (21.1 KiB)  TX bytes:16443 (16.0 KiB)
>           Interrupt:10 Base address:0x8000 
> 
> lo        Link encap:Local Loopback  
>           inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
>           inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
>           UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
>           RX packets:18 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
>           TX packets:18 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
>           collisions:0 txqueuelen:0 
>           RX bytes:1060 (1.0 KiB)  TX bytes:1060 (1.0 KiB)
> 
> virbr0    Link encap:Ethernet  HWaddr F2:62:00:CA:7F:9F  
>           inet addr:192.168.122.1  Bcast:192.168.122.255  Mask:255.255.255.0
>           UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
>           RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
>           TX packets:16 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
>           collisions:0 txqueuelen:0 
>           RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:3718 (3.6 KiB)
> 
> 
> Would you please tell me how can I switch Neterion Inc's X3100 in SR-IOv mode?

I'll forward the necessary driver.
Comment 28 juzhang 2011-01-19 20:28:57 EST
(In reply to comment #27)
> 
> Can you double check your versions, this is fixed in
> qemu-kvm-0.12.1.2-2.127.el6, so it should work the same in both of the versions
Double check qemu-kvm version,I tested on fixed version(qemu-kvm-0.12.1.2-2.129.el6) and unfixed version(qemu-kvm-0.12.1.2-2.126.el6).
Comment 29 Alex Williamson 2011-01-19 21:12:54 EST
(In reply to comment #28)
> (In reply to comment #27)
> > 
> > Can you double check your versions, this is fixed in
> > qemu-kvm-0.12.1.2-2.127.el6, so it should work the same in both of the versions
> Double check qemu-kvm version,I tested on fixed
> version(qemu-kvm-0.12.1.2-2.129.el6) and unfixed
> version(qemu-kvm-0.12.1.2-2.126.el6).

Your testing seems to confirm the following:

 - qemu-kvm-0.12.1.2-2.126.el6: device does NOT work in guest, unclaimed by vxge driver
 - qemu-kvm-0.12.1.2-2.129.el6: device is fully functional in guest

So while we can't reproduce the guest failing to boot with the device assigned (which must have been fixed by some previous change), there is an obvious improvement in the support of this device with these fixes, correct?  I think if we can confirm that the device is now functional in the guest, it's sufficient to verify this bug.  Thanks.
Comment 32 Don Dutile 2011-01-21 23:15:04 EST
*** Bug 643901 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 33 Alex Williamson 2011-03-09 13:45:52 EST
    Technical note added. If any revisions are required, please edit the "Technical Notes" field
    accordingly. All revisions will be proofread by the Engineering Content Services team.
    
    New Contents:
KVM device assignment: Improved PCI configuration space support enabling device assignment to work with a broader assortment of devices, including the Exar X3100 series 10GbE cards.
Comment 34 Ryan Lerch 2011-03-16 23:41:41 EDT
    Technical note updated. If any revisions are required, please edit the "Technical Notes" field
    accordingly. All revisions will be proofread by the Engineering Content Services team.
    
    Diffed Contents:
@@ -1 +1 @@
-KVM device assignment: Improved PCI configuration space support enabling device assignment to work with a broader assortment of devices, including the Exar X3100 series 10GbE cards.+PCI configuration space access is improved, enabling a broader set of PCI devices to be device-assigned to guest VMs.
Comment 35 errata-xmlrpc 2011-05-19 07:23:25 EDT
An advisory has been issued which should help the problem
described in this bug report. This report is therefore being
closed with a resolution of ERRATA. For more information
on therefore solution and/or where to find the updated files,
please follow the link below. You may reopen this bug report
if the solution does not work for you.

http://rhn.redhat.com/errata/RHSA-2011-0534.html
Comment 36 errata-xmlrpc 2011-05-19 08:47:31 EDT
An advisory has been issued which should help the problem
described in this bug report. This report is therefore being
closed with a resolution of ERRATA. For more information
on therefore solution and/or where to find the updated files,
please follow the link below. You may reopen this bug report
if the solution does not work for you.

http://rhn.redhat.com/errata/RHSA-2011-0534.html

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.