Bug 7507 - utmp/wtmp data not updated with Xwin terminal users
utmp/wtmp data not updated with Xwin terminal users
Status: CLOSED NOTABUG
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: utempter (Show other bugs)
6.1
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Erik Troan
: Security
: 7543 (view as bug list)
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 1999-12-02 09:05 EST by hubbardr
Modified: 2008-05-01 11:37 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2000-02-28 17:22:28 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description hubbardr 1999-12-02 09:05:00 EST
Unable to see currently logged in users if they are on a Xwin terminal.
Console, telnet, and rsh'ed users are displayed. I have found this problem
on konsole, rxvt, Eterm, and gnome-terminal. Xterm is the only one that
logs users. Gnome-terminal allows the parameters --utmp and --wtmp to allow
the proper logging, the other terminals do not.
Comment 1 hubbardr 1999-12-02 09:13:59 EST
Forgot to mention that I'm using last, w, and who.
Comment 2 Preston Brown 2000-02-28 17:22:59 EST
the question of whether utmp/wtmp should be updated for a terminal window is a
long held and historic argument.  This behaviour is considered by some a bug, by
others not.
Comment 3 Preston Brown 2000-02-28 17:24:59 EST
*** Bug 7543 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 4 David Balažic 2000-02-29 03:58:59 EST
But should there not be at least a single entry for the X session ?
There is obviously someone logged in, but w/last/who suggests that there isn't
anyone.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.