Bug 81095 - Cannot access to the installer: Stopped at IDE CMD64x module loading by the kernel
Cannot access to the installer: Stopped at IDE CMD64x module loading by the k...
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: kernel (Show other bugs)
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Alan Cox
Brian Brock
Depends On:
Blocks: 79579 CambridgeTarget
  Show dependency treegraph
Reported: 2003-01-04 08:44 EST by Need Real Name
Modified: 2008-01-17 12:49 EST (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2004-09-30 11:40:21 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Need Real Name 2003-01-04 08:44:04 EST
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i586; en-US; rv:1.3a) Gecko/20021212

Description of problem:
I have a CMD649 IDE card and I already reported on linux-2.5 bugzilla that it
doesn't work. Now that the backport of the IDE code is both in marcello 2.4.x
tree and alan tree, the problem still happen with post 2.4.20 kernel.

Phoebe seems to use 2.4.20 with alan patch so I suspected it'll not work and
after testing, it doesn't work.

I tested with acpi=off but that's not the problem. The problem is that CMD64x
driver need some rewrite since IDE backport from 2.5.

You can see the bug for 2.5:

How reproducible:

Steps to Reproduce:
1.boot phoebe on a CMD649 ide chipset board
Comment 1 Alan Cox 2003-01-04 11:58:31 EST
The driver level code in both is identical so it seems reasonable to assume 
they will behave the same way. At the moment you have the only CMD setup
reported to fail, although that certainly doesn't mean it is the only one failing.

If you remove the slave drive do things change at all ?
Comment 2 Need Real Name 2003-01-04 12:28:21 EST
You've a cristal ball!
Yes without the second hard disk, it's OK.

Precision: the second drive is not on the same cable of the 1st (ide 0), it's on
the second bus of the card (ide 1).

Sure there is a problem in this driver level code, but now that I can install
phoebe, I will wait someone find it since it's not blocking.

Thanks a lot and keep the good work.
Comment 3 Bugzilla owner 2004-09-30 11:40:21 EDT
Thanks for the bug report. However, Red Hat no longer maintains this version of
the product. Please upgrade to the latest version and open a new bug if the problem

The Fedora Legacy project (http://fedoralegacy.org/) maintains some older releases, 
and if you believe this bug is interesting to them, please report the problem in
the bug tracker at: http://bugzilla.fedora.us/

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.