Bug 83668 - (IDE IDE_CS)ide-cs: sony vaio pcmcia cdrom (PCGA-CD51/A) not working
(IDE IDE_CS)ide-cs: sony vaio pcmcia cdrom (PCGA-CD51/A) not working
Status: CLOSED WONTFIX
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: kernel (Show other bugs)
9
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Dave Jones
Brian Brock
:
Depends On:
Blocks: 79578 CambridgeBlocker
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2003-02-06 18:04 EST by Mike McLean
Modified: 2015-01-04 17:02 EST (History)
3 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2004-09-30 11:40:30 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Mike McLean 2003-02-06 18:04:28 EST
* -re0203.nightly  (everything install)
kernel-2.4.20-2.30
kernel-pcmcia-cs-3.1.31-13

I'm having this problem in the installed system.  

When I insert the drive, I see the following in /var/log/messages:
Feb  6 22:47:38 test156 cardmgr[3869]: socket 1: Ninja ATA
Feb  6 22:47:38 test156 cardmgr[3869]: executing: 'modprobe ide-cs'
Feb  6 22:47:38 test156 kernel: ide-cs: GetNextTuple: No more items
Feb  6 22:47:39 test156 cardmgr[3869]: get dev info on socket 1 failed: Resource
temporarily unavailable

cardctl ident says:
Socket 0:
  no product info available
Socket 1:
  product info: " ", "NinjaATA-", "V1.0", "AP00 "
Comment 1 Mike McLean 2003-02-06 18:56:48 EST
I have an older pcmcia cdrom that works in the installed environment, but gets
the GetNextTuple error in the installer.
Comment 2 Brian Brock 2003-08-25 16:25:46 EDT
I can verify this behavior post-installation with a PCGA-CD51 attached to an
older Dell.

Possible duplicate of bug #80584
Comment 3 max 2003-09-14 01:26:26 EDT
I can also verify this behavior with a Sony PCGA-DVD51.

kernel 2.4.20-20.9
kernel-pcmcia-cs-3.1.31-13
Comment 4 Bill Nottingham 2003-10-21 16:07:41 EDT
Can you test this on a current tree, test3 or later?
Comment 5 Max Kanat-Alexander 2003-10-29 17:11:46 EST
Is this possibly related to bug 99473?

-M
Comment 6 Bugzilla owner 2004-09-30 11:40:30 EDT
Thanks for the bug report. However, Red Hat no longer maintains this version of
the product. Please upgrade to the latest version and open a new bug if the problem
persists.

The Fedora Legacy project (http://fedoralegacy.org/) maintains some older releases, 
and if you believe this bug is interesting to them, please report the problem in
the bug tracker at: http://bugzilla.fedora.us/

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.