Bug 858430 - Native client doesn't accept the _netdev mount option that's recommended in the Adminstration Guide
Native client doesn't accept the _netdev mount option that's recommended in t...
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Red Hat Gluster Storage
Classification: Red Hat
Component: doc-Administration_Guide (Show other bugs)
2.0
Unspecified Unspecified
urgent Severity urgent
: ---
: ---
Assigned To: Divya
Sudhir D
:
Depends On: 842253
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2012-09-18 18:21 EDT by Scott Haines
Modified: 2015-04-10 03:16 EDT (History)
10 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: 842253
Environment:
Last Closed: 2015-04-10 03:16:34 EDT
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)


External Trackers
Tracker ID Priority Status Summary Last Updated
Red Hat Knowledge Base (Solution) 204443 None None None 2012-10-16 08:26:25 EDT

  None (edit)
Comment 3 Niels de Vos 2012-10-03 06:51:04 EDT
Please note that the _netdev option should be ignored by the GlusterFS native client (see Bug 848320, Bug 827121 and Bug 858442).

It is crucial for automated mounts on boot to have the _netdev option in /etc/fstab. Without the _netdev option in /etc/fstab the /etc/rc.d/rc.sysinit script will try to mount the volumes before starting the network, and fail.

It is correct that any mount commands do not need the _netdev option, the only requirement is to have _netdev in /etc/fstab.
Comment 5 Niels de Vos 2012-10-17 12:16:42 EDT
Thanks Divya! That looks good to me.
Comment 6 Ujjwala 2012-12-11 00:16:43 EST
Verified in the above link. Looks fine.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.