Bug 9633 - my DDC monitor is not detected properly
my DDC monitor is not detected properly
Status: CLOSED DUPLICATE of bug 8615
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: installer (Show other bugs)
6.2
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Matt Wilson
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2000-02-21 05:56 EST by David Balažic
Modified: 2008-05-01 11:37 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2000-07-26 04:55:53 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
Output of ddcprobe on my system (2.55 KB, text/plain)
2000-02-21 06:08 EST, David Balažic
no flags Details
lgo file for running XFree86 -configure (13.62 KB, text/plain)
2000-07-26 04:53 EDT, David Balažic
no flags Details
The created XF86Config file (1.56 KB, text/plain)
2000-07-26 04:54 EDT, David Balažic
no flags Details
Log file for running XFree86 with the created config file (20.21 KB, text/plain)
2000-07-26 04:55 EDT, David Balažic
no flags Details

  None (edit)
Description David Balažic 2000-02-21 05:56:22 EST
During a gfx mode install from a CD my monitor is not properly detected.
There is an entry in the 'DDC Probed monitor' line named :
'HEI30363' , but when I select it the hor/ver sync fields are empty.
The monitor data obtained by PowerStrip under windows is :
--
Hyundai HT-7695B
max hor sync : 95kHz , max ver sync 150 Hz
EDID version 1.0
Model ID HEI769B
--

I also attached the output of ddcprobe.
Comment 1 David Balažic 2000-02-21 06:08:59 EST
Created attachment 126 [details]
Output of ddcprobe on my system
Comment 2 Jay Turner 2000-02-22 16:05:59 EST
This issue is fixed in the latest beta installer.
Comment 3 David Balažic 2000-04-03 11:29:59 EDT
Why isn't the fix included in Redhat 6.2/i386 ( zoot ) ?
Comment 4 Jay Turner 2000-04-13 14:24:59 EDT
Even with the final release, you are still getting empty sync rate boxes??  I
will forward this to the installer development team to get things fixed up.
Comment 5 David Balažic 2000-04-14 03:24:59 EDT
Yes, I do.
Comment 6 Jay Turner 2000-04-21 14:22:59 EDT
*** This bug has been marked as a duplicate of 8615 ***
Comment 7 David Balažic 2000-07-26 04:47:48 EDT
I run some tests with XFree86 4.0.1 ( 7.0 beta3 ) and it doesn't work
right either. The monitor is detected but it still uses default
VGA frequency ranges ( 28-32 kHz ; 60Hz ).
I will attach the outputs and log files of
XFree86 -configure and the a run using the produced config file
'XFree86 -xf86config /root/XF86Config.new'
Comment 8 David Balažic 2000-07-26 04:49:40 EDT
Oh, not directly related, because the monitor ( kind of )
works in windows, but it has a bug that allows only one
DDC probing per session. Any further probes will not
find a PnP monitor. I have to power cycle the monitor
before every DDC probe !
F*cking broken hardware !
Comment 9 David Balažic 2000-07-26 04:53:43 EDT
Created attachment 1555 [details]
lgo file for running XFree86 -configure
Comment 10 David Balažic 2000-07-26 04:54:59 EDT
Created attachment 1556 [details]
The created XF86Config file
Comment 11 David Balažic 2000-07-26 04:55:52 EDT
Created attachment 1557 [details]
Log file for running XFree86 with the created config file

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.