Bug 141723 - [iiimx] doesn't fallback fonts when the glyphs are missing
[iiimx] doesn't fallback fonts when the glyphs are missing
Status: CLOSED ERRATA
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: iiimf (Show other bugs)
rawhide
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Akira TAGOH
: i18n
: 141443 154088 (view as bug list)
Depends On:
Blocks: IIIMF Indic FC5Target 158727
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2004-12-03 05:23 EST by Lawrence Lim
Modified: 2014-03-25 20:51 EDT (History)
5 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-09-04 21:12:25 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
screenshot of candidate window in the hi locale (236.30 KB, image/png)
2004-12-03 05:24 EST, Lawrence Lim
no flags Details

  None (edit)
Description Lawrence Lim 2004-12-03 05:23:56 EST
Description of problem: 
After the removal of roman characters from the font package, the 
candidate window is not able to display the numbers. Instead it now 
display empty square. 
 
Version-Release number of selected component (if applicable): 
ttfonts-hi-1.8-1 
im-sdk-12.1-10.EL 
 
How reproducible: 
Always 
 
Steps to Reproduce: 
1.Log in as normal user into KDE 
2.start kedit 
3.Ctrl+SPACE to toggle on LE 
4.Press F6 to switch to phonetic 
5.Enter anything 
   
Actual results: 
Candidate windows display squares 
 
Expected results: 
Should not be displaying squares 
 
Additional info: 
Please confirm if this is an LE problem or fint package issue.
Comment 1 Lawrence Lim 2004-12-03 05:24:47 EST
Created attachment 107823 [details]
screenshot of candidate window in the hi locale
Comment 2 Lawrence Lim 2004-12-03 05:37:17 EST
In GNOME env, the display of the candidates wondow is fine.
Comment 3 Lawrence Lim 2004-12-03 06:11:11 EST
Here is another test case.

1) start kedit
2) ctrl-space
3) qaz
4) F6
5) F6
6) a
Comment 4 Leon Ho 2004-12-05 23:58:18 EST
I can reproduce on comment #3 for hi_IN.UTF-8. LE does not handle
glyphs rendering so it is not a LE problem. The reason seems that
because ttfonts-hi does not have roman glyphs and httx cannot able to
fallback to different fonts for the glyphs. Please confirm.
Comment 5 Lawrence Lim 2004-12-06 00:05:04 EST
Sounds like a httx problem then. Reassigning bug to component owner.
Comment 8 Akira TAGOH 2005-04-01 06:27:45 EST
*** Bug 141443 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 9 Akira TAGOH 2005-04-07 05:08:57 EDT
*** Bug 154088 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 10 Lawrence Lim 2005-05-15 22:16:35 EDT
Bug still exist with iiimf-12.2-3.

Another test case,
1. LANG=hi_IN.UTF-8 kedit
2. press F5 a few times

Actaul Result
the options are represented as empty squares
Comment 12 Lawrence Lim 2005-07-12 02:02:19 EDT
Moving into QA queue.
Comment 13 Akira TAGOH 2005-07-18 23:58:17 EDT
Fixed package is 12.2-7 for devel and 12.2-4.fc4.1 for FC4.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.