Bug 474072 - X freeze on Radeon X300SE (RV370) with KDE4
X freeze on Radeon X300SE (RV370) with KDE4
Status: CLOSED INSUFFICIENT_DATA
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: xorg-x11-drv-ati (Show other bugs)
9
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: X/OpenGL Maintenance List
Fedora Extras Quality Assurance
:
Depends On: 473555
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2008-12-01 19:03 EST by Matěj Cepl
Modified: 2008-12-03 12:46 EST (History)
2 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2008-12-03 12:46:41 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Matěj Cepl 2008-12-01 19:03:33 EST
+++ This bug was initially created as a clone of Bug #473555 +++

I am having the same problem with Fedora 9 + latest updates, no Fedora 10 involved.  In addition to the problems described above, I get stray lines all over the screen.

--- Additional comment from angavrilov@gmail.com on 2008-11-29 06:19:13 EDT ---

Created an attachment (id=325079)
ioctl backtrace log.bz2

A log of ioctl backtraces from the debugger.
Points of freeze are marked by "----------".

--- Additional comment from angavrilov@gmail.com on 2008-11-29 06:15:23 EDT ---

Created an attachment (id=325078)
Xorg.0.log

--- Additional comment from angavrilov@gmail.com on 2008-11-29 06:14:23 EDT ---

Created an attachment (id=325077)
xorg.conf

Description of problem:

After using KDE4 with XRender desktop effects for several hours,
X rendering operations suddenly start slowing down, which quickly
proceeds to a complete X freeze. The rest of the system remains
operative, so it is possible to reboot it either remotely, or
through the ATX power button.

Version-Release number of selected component (if applicable):

Fedora 9 upgraded to Fedora 10 + latest updates.

Updating to kernel-2.6.27.5-123.fc10.i686
and xorg-x11-drv-ati-6.9.0-58.fc10.i386 did not have any effect.

How reproducible:

Once or twice a day.

Additional info:

Attaching a debugger shows that X actually continues working,
but some ioctls hang in drm_fence_object_wait for minutes.

I'll try running with nomodeset, and without xorg.conf next.
Comment 1 Matěj Cepl 2008-12-03 12:46:41 EST
I have no idea, what's this, but I have no F9 for testing anymore.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.