Bug 48761 - /etc/XF86Config* Japanese keyboard is not set
/etc/XF86Config* Japanese keyboard is not set
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: anaconda (Show other bugs)
i386 Linux
high Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Brent Fox
Brock Organ
: 46773 47482 (view as bug list)
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2001-07-11 10:10 EDT by Nakai
Modified: 2007-03-26 23:46 EDT (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2001-07-11 10:10:12 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Nakai 2001-07-11 10:10:08 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/4.72 [muriyari-ja] (X11; U; Linux 2.2.14-5.0 i686)

Description of problem:
After install with selecting Japanese, we cannot use
Japanese keyboard in X.

/etc/X11/XF86Config, /etc/X11XF86Config-4 is now

XkbModel "pc101"
XkbLayout "us"

but those should be:

XkbModel "jp106"
XkbLayout "jp"

when user installed with Japanese locale selected.

How reproducible:

Steps to Reproduce:
1. Select Japanese at the first language selection of anaconda
2. Install
3. Startx
4. Press keys with Japanese keyboard
5. And oops.

Additional info:
Comment 1 Matt Wilson 2001-07-12 12:39:08 EDT
fixed in CVS, you well see the fix after beta2.
Comment 2 Matt Wilson 2001-07-12 17:16:48 EDT
*** Bug 47482 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 3 Bill Huang 2001-07-12 22:57:41 EDT
Nakai-san,did you install with the recent tree,such as qa0709?Actually
beta1(released on June 29th) has no such a problem.
Comment 4 Matt Wilson 2001-07-20 14:56:29 EDT
*** Bug 46773 has been marked as a duplicate of this bug. ***

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.