Bug 85466 - Tuxracer doesn't gets compiled with sound because of mallformed patch
Tuxracer doesn't gets compiled with sound because of mallformed patch
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Red Hat Linux Beta
Classification: Retired
Component: tuxracer (Show other bugs)
beta1
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Ngo Than
:
: 102234 (view as bug list)
Depends On:
Blocks: CambridgeTarget
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2003-03-03 01:20 EST by Michal Ambroz
Modified: 2007-04-18 12:51 EDT (History)
3 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2003-08-14 04:55:45 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:


Attachments (Terms of Use)
Corected patch tuxracer-0.61-config.patch (981 bytes, patch)
2003-03-03 01:23 EST, Michal Ambroz
no flags Details | Diff

  None (edit)
Description Michal Ambroz 2003-03-03 01:20:35 EST
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 Galeon/1.2.7 (X11; Linux i686; U;) Gecko/20030131

Description of problem:
Hello,

tuxracer game by mistake doesn't gets compiled with sound support in Phoebe-3
8.0.94. 

This is caused by patch "tuxracer-0.61-config.patch" which wants to link test
code in ./configure script against smpeg library - which is wrong because there
is not such library in nowdays RedHat.

It looks like this:
   ac_save_LIBS="$LIBS"
-LIBS="-lSDL_mixer  $LIBS"
+LIBS="-lSDL_mixer -lsmpeg  $LIBS"
 cat > conftest.$ac_ext <<EOF

When two chunks adding this library are removed from this patch, it gets
compiled well and what is important it plays sounds :).



Version-Release number of selected component (if applicable):
tuxracer-0.61-19


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. get the src.rpm package tuxracer-0.61-19.src.rpm

2. try to recompile it with:
   rpmbuild --rebuild tuxracer-0.61-19.src.rpm




  

Actual Results: 
 You 'll see this during configuration:
   checking for SDL - version >= 1.0.1... yes
   checking for SDL_JoystickOpen... yes
   checking for Mix_OpenAudio in -lSDL_mixer... no
   *** SDL_mixer not found.  Configuring without audio support.


Expected Results: compile with sound support and play sounds
   checking for SDL - version >= 1.0.1... yes
   checking for SDL_JoystickOpen... yes
   checking for Mix_OpenAudio in -lSDL_mixer... yes




Additional info:
Comment 1 Michal Ambroz 2003-03-03 01:23:15 EST
Created attachment 90449 [details]
Corected patch tuxracer-0.61-config.patch

This is the original patch with two problematic chunks removed
Comment 2 Nils Philippsen 2003-08-13 14:33:33 EDT
*** Bug 102234 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 3 Nils Philippsen 2003-08-13 14:35:57 EDT
Bumped product to Red Hat Linux Beta.
Comment 4 Ngo Than 2003-08-14 04:55:45 EDT
it's fixed in tuxracer-0.61-22. thanks for your info.
Comment 5 Elton Woo 2003-08-16 01:42:12 EDT
I did not compile from source, but installed the version in the Severn beta 1 
(RH 9.0.93). Sound now works in the game after upgrading from rawhide to 
tuxracer-0.61-23 
 

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.